Espai cooperatiu de conreu ecològic a Gavà
Espai cooperatiu de conreu ecològic a Gavà

L’Hort de Gavà és una entitat que gestiona un tros de conreu situat al Camí de la Maiola, al Parc Agrari, i permet als socis i sòcies plantar les seves pròpies verdures de manera ecològica i sostenible, respectant el medi ambient i la salut de les persones. Es tracta d’un projecte d’economia social i solidària que vol satisfer una necessitat bàsica de les persones i promoure millores en la seva qualitat de vida a través de l’agricultura i l’explotació de la terra per a obtenir aliments de qualitat i gaudir a través de la interacció amb l’entorn agrícola, participant al seu torn en tot el procés de producció, des de la preparació de la terra fins la recol·lecta.

L’Hort de Gavà organitza tallers per explicar tot el procés de l’agricultura, i processos per a evitar en deixalla dels excessos de producció. També acompanyen durant tot el procés de producció, amb l’objectiu de que es pugui recol·lectar una bona collita de producte fruit de la teva explotació agrícola, fresc, sa i de temporada d’una forma autònoma i s’aporten les eines necessàries per dur a terme les tasques.

L’associació assegura que “d’aquesta manera també es promou el consum de km0” i es contribueix a millorar l’estat emocional ja que “un hort també aporta molts beneficis vinculats a activitats a l’aire lliure i el contacte amb la naturalesa com la relaxació o la desconnexió”.

Escolta aquí l’entrevista que van fer a Ràdio Gavà