Espai Il·lusió

El centre de teràpia infantil Espai Il·lusió ha tornat a obrir ja les seves portes. Ho va fer, de fet, el passat dilluns 11 de maig. Òbviament, ho ha fet amb les mesures de seguretat que imposa l’actual pandèmia de la COVID-19, sobretot pel que fa a la sala d’espera que “hem deixat inutilitzada, la teníem per tal que entressin les famílies però ara l’hem tret totalment i ens han de deixar el nen a la mateixa porta, sense passar a dins”, ens explica la Rosa Martos, directora del centre.

La veritat és que, a banda d’aquesta mesura i d’altres ja típiques en les circumstàncies que vivim com ara la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic, la presa de temperatura als infants o l’obligació de treure’s les sabates, “tampoc ens ha afectat molt el tema de les restriccions perquè abans de la pandèmia ja funcionàvem amb cita prèvia i sessions individualitzades”. L’única diferència, doncs, radica en que “abans els nens es treien les sabates a dins de la sala de teràpia”.

D’altra banda, sí que hi ha una feina de “desinfecció després de cada nen, la terapeuta veu tot el que el nen ha tocat, ja siguin matalassos, gronxadors, o joguines, i ho desinfectem amb productes”. A més, també “donem cita amb suficient separació per tal de que les famílies no es creuin entrant i sortint”.

Espai Il·lusió

Espai Il·lusió ha estat tancat des del 14 de març i fins aquest 11 de maig. Cero activitat. Això, que ja és un problema per a qualsevol negoci, en aquest cas és especialment dramàtic ja que “una aturada de la teràpia com aquesta de dos mesos de durada es nota moltíssim, aquesta és una ajuda pel seu dia a dia i la terapeuta ha notat no un retrocés, però sí una major necessitat d’aquesta teràpia”. De fet, pel camí s’ha perdut algun dels 19 nens que tenien abans de la pandèmia ja que “teníem alguns de fora de Gavà que no poden venir, i d’altra banda algunes famílies i alguns nens també tenen por de sortir al carrer encara”.