Sant Jordi
Esplèndida diada de Sant Jordi a Gavà

Ni tan sols l’amenaça de pluja ha pogut parar l’habitual torrent de gavanencs desfilant per la Rambla de Gavà en busca de roses i llibres. És la diada de Sant Jordi, el dia laborable més festiu a Catalunya, i com és habitual cada any la cèntrica Rambla de la nostra ciutat concentra tot un munt de paradetes de venda de roses i de llibres.

Els ciutadans han respost amb l’entusiasme de cada any i aquest matí el vial bullia de gom a gom d’una banda amb gavanencs remenant llibres i roses, i de l’altra banda amb infants pels quals la xarxa de Biblioteques de Gavà ha organitzat avui una activitat en las que se’ls ha explicat de manera divertida la llegenda de Sant Jordi.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat fins a la Rambla per compartir aquest moment de joia col·lectiva. Sánchez ha assegurat que “avui la Rambla i els carrers de Gavà fan goig plens de paradetes d’entitats, de comerços i de llibreters”. L’alcaldessa té clar que avui és “un dia per viure la cultura, l’amistat, la lectura, i sobretot per gaudir de la nostra ciutat que cada any la veritat és que ens fa viure un Sant Jordi molt maco”.

Evidentment, Sánchez ha convidat “com alcaldessa a que tothom participi d’aquesta festa que és una festa de tots i és una de les més maques que tenim a Catalunya”.

Nosaltres hem parlat amb alguns llibreters i venedors de roses i sembla que finalment no ha afectat molt el fet de que Sant Jordi caigués en el primer dia després de Dilluns de Pasqua. Manel Pelegrín, de Llibreria Pelegrín, s’ha mostrat “molt content ja que amb els núvols tampoc esperàvem tanta afluència”. A més, “jo era encara més pessimista perquè enguany Sant Jordi ha vingut després de vacances de Setmana Santa i del dia de la Mona, i m’imaginava que la gent tindria les butxaques escurades, però està anant força bé i estic content”.

Carlos Tremps, venedor de la llibreria Star Books, ha explicat també que “la jornada està anant força bé, la pluja només ha caigut quan estàvem muntant a les nou del matí però després no ha parat de venir gent tota l’estona”.

Pel que fa a les roses, les vendes també van si fa no fa com les de l’any passat. Santiago Encuentra, co-propietari de la Floristeria BlancaFlors, ha destacat que “degut al tema del procés predomina el color groc, i tot símbol amb aquest color sembla que té millor venda”. A Floristeria Cari, en canvi, venen sobretot de les vermelles però sí que han notat que la gent “cada vegada vol més una rosa amb tela que no pas amb plàstic, és a dir, prefereixen embolcalls biodegradables”.