Estudiants de Secundària prenen consciència de la seguretat vial
Estudiants de Secundària prenen consciència de la seguretat vial

Un nodrit grup d’estudiants gavanencs, d’entre 14 i 18 anys, han pres part aquest matí a l’Espai Maragall de l’activitat “Canvi de marxa”. La iniciativa està impulsada pel la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de la Policia Municipal i l’Ajuntament de Gavà. L’objectiu, ben senzill: conscienciar els joves d’aquestes edats, que estan a punt de treure’s el permís de conduir, sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit i fomentar així conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

L’activitat ha consistit com és habitual en una representació teatral consistent en una trucada telefònica entre dues germanes en la qual una d’elles presencia un accident de trànsit mentre s’està dirigint en cotxe a la discoteca.

A la representació s’han intercalat testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident així com de víctimes i familiars. Entre d’altres, han sortit a l’escenari un policia municipal, un bomber i un tècnic d’ambulància, cadascun dels quals ha explicat la seva participació personal en un accident greu de trànsit.

Fins a l’Espai Maragall s’hi ha atansat l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que ha destacat la importància de portar a terme aquesta iniciativa “per tal que els joves vegin les conseqüències dels accidents de trànsit i la responsabilitat que suposa el fet de la conducció”.

L’alcaldessa ha posat en valor també el fet que els joves “vegin en primera persona a gent que ha patit accidents i la importància de les actuacions dels cossos de seguretat ciutadana, crec que així es transmet un missatge en el sentit que s’ha de ser responsable, que ens hi juguem molt quan agafem un cotxe o una moto”.