Estudiants noruecs fan una estada de set dies a Gavà

Un grup de 27 estudiants noruecs estan realitzant actualment una estada de set dies a Gavà. La iniciativa forma part d’un programa d’intercanvi entre l’Institut Hadeland, a la ciutat de Gran (a uns 50 quilometres al nord d’Oslo), i l’Institut de Bruguers que enguany compleix el seu cinquè any consecutiu de vida. Entre les diverses activitats que tenen programades, ahir van visitar el Parc Arqueològic Mines de Gavà i després van anar a Barcelona a visitar la Sagrada Família.

L’objectiu d’aquest intercanvi és millorar el coneixement de l’anglès per part dels alumnes gavanencs i el d’espanyol per part dels noruecs. Però tal i com ens destaca un dels dos coordinadors del programa d’intercanvi, Sergi Ábate, “aquest objectiu lingüístic no ha de tapar la veritable intenció del programa, tant important o més que la llengua, que és la de desenvolupar l’autonomia personal dels nois, saber estar dins d’altre cultura, altre ambient, com comportar-se, aprendre a ser més cosmopolita, i entendre a gent d’altres cultures i altres formes de fer”.

Els alumnes de l’Institut Bruguers s’hi van estar a Noruega una setmana el passat mes de febrer. En total van ser també 27 estudiants de 1r de Batxillerat  i per tant tenen uns 17 anys. Els alumnes noruecs, tot i que tenen la mateixa edat, són de 2n de Batxillerat ja que allà el Batxillerat es fa en tres cursos. Ábate vol destacar que “tant allà com aquí els alumnes són acollits per famílies dels mateixos alumnes, tants dels catalans com dels noruecs”.

Després de cinc anys d’existència, la valoració que en fa Ábate de l’experiència és molt positiva “i no només perquè jo sigui un dels dos coordinadors, és que el retorn que hem tingut de les famílies cada any ha estat fantàstic, anem millorant cada any petites coses però està tothom content amb la idea tal i com està, els professors noruecs així ens ho fan saber”.