Europa reconeix el Pla de Mobilitat de la Platja
Europa reconeix el Pla de Mobilitat de la Platja

Gavà ha resultat finalista de l’EU Green Leaf 2022 pel Pla de Mobilitat d’Estiu de la Platja. Es tracta d’un reconeixement com “a bona pràctica per avançar en la transició cap a una mobilitat sostenible” i posa en valor les accions encaminades cap a la reducció de les emissions de CO2 i de tràfic de vehicles una major seguretat viària a través de carrils per als vianants més amplis i el desplaçament del carril bici a la carretera.

Aspectes valorats

  • Transport públic: La freqüència de la línia principal d’autobusos a la platja es va incrementar i va ser gratuïta els caps de setmana i en dies festius per a fomentar el seu ús.
  • Espai per a bicicletes: Es van crear nous carrils per a bicicletes, llevant espai als vehicles privats en la carretera des del centre de Gavà fins a Gavà Mar. El servei d’estacionament de bicicletes en la zona de Gavà Mar també es va reforçar en llevar espai de l’estacionament privat.
  • Més espai per a vianants: Es van crear àrees específiques per a vianants en l’espai guanyat amb la creació dels carrils bici. Es va crear un espai addicional per a facilitar l’accés a les parades d’autobús.
  • Aparcament: Les places d’aparcament prop de la platja estaven marcades en taronja, i eren exclusivament per a residents de Gavà Mar o eco-vehicles. Es van crear aparcaments específics per a vehicles no residents prop de l’estació de tren i en un centre comercial. Alguns autobusos de transport van ser assignats per a connectar a les persones cap a i des de la platja a aquestes dues noves àrees d’estacionament. Es van col·locar senyals de trànsit en les carreteres d’accés a Gavà Mar quan l’aparcament estava ple per a reduir l’entrada d’altres vehicles i evitar així la congestió i la contaminació.