I-tast-060317

Gavà ha celebrat amb un gran èxit el seu I Tast de calçots, una activitat organitzada per l’Agrupació de Restauradors de Gavà, la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat i el Mercat del Centre. Durant la jornada, que va tenir lloc aquest dissabte a la plaça Major, es van poder assaborir els calçots que es conreen als camps de Gavà en diferents tapes elaboradors per una desena de restaurants locals. Es tracta, segons assegura Josep Maria Lluc, president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà “d’una iniciativa per tal de promoure el producte d’alimentació Km 0 i la restauració local”, iha avançat que “tal i com ja vam fer amb el tomàquet, volem fer altres tastos en el futur amb altres productes de temporada, com per exemple, la carbassa”

L’activitat tenia com a objectiu donar a conèixer la qualitat del calçot que conreen 21 productors de la ciutat. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella explicava “el calçot de Gavà és molt bo perquè gaudim d’unes condicions immillorables per al seu cultiu. El producte resultant és sedòs, de gran finor i amb la dolçor ideal que li vé donada pel salobre de la sorra”.

L’activitat, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, esdevé, segons l’alcaldessa Raquel Sánchez, “una bona manera de posar en valors els nostres productes i la nostra magnífica gastronomia, sectors importants que cal dinamitzar perquè contribueixen a fer ciutat”. El tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano, considera que “la proposta contribueix a posar el alça un producte com el calçot, la producció del qual al municipi és important. Plegats hem fet possible un esdeveniment d’èxit al servei del gaudi de la ciutadania que esperem que tingui continuïtat”.

El I Tast de calçots també va comptar amb un concurs d’elaboració de la salsa dels calçots amb 3 premis en vals de compra de 150€, 100€ i50€al Mercat del Centre. la seva presidenta, Rosa García, es mostrava “satisfeta de la participació i del bon ambient”, i subratllava que “la iniciativa pretén contribuir a dinamitzar la ciutat”.

Les tapes elaborades amb calçots pels restauradors locals han estat coques, lioneses, croquetes, mini hamburguesses, pizzes, flams o daus de truita, a més de calçots a la brasa.