feminista
Piquet informatiu a MercaGavà per la vaga feminista del 8M

L’Assemblea Feminista La Ruda Gavanenca ha organitzat avui un seguit d’activitats per adherir-se a la vaga feminista convocada avui divendres, 8 de març a tot l’estat espanyol. Al llarg de tot el matí s’han concentrat davant de MercaGavà en una paradeta on han ofert a tothom que volgués informació sobre els motius de la vaga. També oferien esmorzar gratis i diversos símbols d’adhesió a la vaga com ara llaços de color violeta o xapes amb diversos lemes.

Poc després de les onze del matí han arribat els dos moments àlgids de la concentració: primer, un grup d’unes 20 activistes han recorregut l’interior de MercaGavà en un piquet informatiu on han repartit llaços i fullets explicatius. Després, de nou a la paradeta, s’ha procedir a la lectura del manifest oficial de la vaga feminista del 8 de març.

Diana Espejo, integrant de l’Assemblea Feminista La Ruda Gavanenca, ens ha explicat alguns dels motius que han portat a la convocatòria d’aquesta vaga: “Lamentablement estem al segle XXI i pensem que hem avançat en molts aspectes, però un d’ells no és la desigualtat que hi ha entre homes i dones, així que la vaga d’avui és tant de cures com estudiantil, de consum i laboral amb l’objectiu de denunciar que sense les dones el món no funciona”.

Espejo ha posat com exemples que “normalment les dones estudiem o treballem i un cop arribem a casa hem de desenvolupar les tasques pròpies de la cura, ja sigui la dels fills o la de la llar i, en relació a les dones treballadores, aquestes habitualment o cobren menys que els homes o no ocupen els mateixos càrrecs que els homes, exemples com aquest n’hi ha en tots els àmbits de la vida”.

Val a dir que, coincidint amb aquesta vaga, Gavà disposa des d’aquesta mateixa setmana d’un nou espai urbà dedicat a la lluita feminista. Es tracta de la plaça de Les Tretze Roses, ubicada al barri de can Ribes.

feminista
Plaça de Les Tretze Roses al barri de can Ribas