Exitòs Aplec de Sant Miquel 2018

Gavà ha celebrat, aquest diumenge, el tradicional Aplec de Sant Miquel, una festa documentada des de finals del segle XVI i que després de desaparèixer al 1920 va ser recuperada al 1961 per diferents entitats gavanenques, com l’UME. Els actes tradicionals eren pujar en romeria al castell, una missa a l’ermita de Sant Miquel i el dinar pels voltants del castell. A la tarda es baixava pel camí de la Sentiu, i en arribar a Can Dardena es continuava la festa al so del sac de gemecs i el tamborí.

Com sempre, l’Aplec va donar amb la pujada al castell, a peu o en bici, des de la plaça de Batista i Roca. Tot seguit, es va assaborir una xocolatada amb coca i a les 10.00 hores es va fer la repicada de la campana Miquela i la missa. Després es va fer una visita guiada al Castell i tot seguit es van narrar contes per al petits al costat de l’ermita.

Enguany, es va fer un acte especial de reconeixement a la figura i l’obra de Pompeu Fabra per celebrar els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana on hi va participar la Societat Coral La Igualtat.

Un any més es va poder gaudir dels jocs medievals de colles per a grans i petits, un taller de dansa tradicional amb la participació dels Bastoners de Gavà i dels Grallers de la Font Groga, i l’actuació dels Castellers de Gavà

La festa va culminar amb un aperitiu amb vi i ganyips, un dinar de motxilla, el concurs de postres per compartir i el tast de ratafia.

Nombroses entitats col·laboren i donen suport a aquest Aplec que està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, l’Associació d’Amics del Museu, el Grup Ecologista Quercus, el Centre d’Estudis de Gavà, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Cultural amb el patrocini de l’Ajuntament de Gavà.