Exitosa participació a la Festa de la Música
Els grallers van participar de la festa

Gavà va celebrar dissabte la Festa de la Música amb un gran èxit de participació. Durant tot el dia, van desfilar sobre l’escenari muntat al pati de l’escola Salvador Lluch diferents músics, grups i cantants. Entre els inscrits, hi havia de tot, des de gent d’escoles de música fins a grups que toquen per plaer i que no estan necessàriament estudiants música, i també alguns músics professionals que s’hi van voler sumar.

Des d’Amics de Música, entitat que organitzava aquest esdeveniment, valoren positivament la bona acollida rebuda, tant per l’interès a participar com per les ganes de venir a escoltar-los i és que segons explicaven, “aquests mesos tant durs d’aturada forçada per la crisi sanitària fan que la gent tingui més ganes que mai de gaudir de les música”

Amics de la Música de Gavà està funcionant ja a ple rendiment i precisen que “en la mesura que la pandèmia ho permeti, la nostra intenció és reprendre l’activitat al màxim nivell” i avancen que “tenim moltes propostes que estem ideant i que és possible que en el darrer trimestre d’aquest any puguin començar a veure la llum”.

La Festa de la Música és una iniciativa que té el seu origen en una proposta que el músic estatunidenc Joel Cohen va fer l’any 1976 a Radio France, l’emissora on treballava aleshores. La idea era fer una mena de festival musical coincidint amb els dos solsticis, el d’estiu el 21 de juny i el d’hivern el 21 de desembre. Finalment, només el d’estiu va rebre llum verda i es va celebrar per primera vegada el 21 de juny de 1976 a Toulouse. Oficialment, però, la primera Festa de la Música es va celebrar a França el 21 de juny de 1982 a iniciativa del ministre de cultura, Jack Lang.