Experiència de Gavà en la Cimera del Clima
L'alcaldessa participa en la presentació "Gavà Water Wise City" el proper dijous, 12 de desembre

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, participarà a partir de demà, en la Cimera Mundial del Clima COP25. La Conferència de les Parts (COP) és l’òrgan de decisió de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic.

Dijous dia 12, l’alcaldessa presentarà el Gavà Water Wise City. Gavà va ser la primera ciutat de l’Estat espanyol que va subscriure, el febrer de 2019, els principis Water Wise de l’Associació internacional de l’Aigua (IWA). L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i el Centre Tecnològic de l’Aigua (CETAQUA) van signar el conveni de col·laboració per a consolidar projectes d’economia circular en l’àmbit de l’aigua.

Els principis Water-Wise s’estructuren en quatre nivells  d’acció que es construeixen sota el principi bàsic de garantir l’accés als serveis de subministrament i sanejament al conjunt de la ciutadania. Aquests principis són: assegurar uns serveis de l’aigua regeneratius, un disseny urbà sensible a l’aigua, la participació de les ciutats en la gestió de les conques i la consolidació i implicació de tots els actors.

L’alcaldessa té previst demà la seva assistència a la sessió “Paper de la política d’investigació i innovació orientada a la neutralitat climàtica” després d’una trobada amb la Ministra en funcions per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Divendres dia 13, Raquel Sánchez, participarà a la taula rodona “Els compromisos internacionals dels governs locals”.

La necessitat d’actuar sense demora enfront del canvi climàtic està marcant el decurs de la cimera convocada sota el lema “Temps d’actuar”. En aquesta cimera les 196 nacions que formen part més la Unió Europea, busquen la manera d’avançar cap a la implementació dels acords i obligacions establerts per combatre el canvi climàtic.