Exposició alumnes Escola Valderrama 2018

L’alumnat de l’escola de Belles Arts Francisco Valderrama de Gavà exposa aquests dies les seves obres en la mostra col·lectiva titulada “Del llibre al Llenç”. Es tracta d’una compilació de quadres amb motius diversos on cada artista ha plasmat allò que li evoquen escenes d’algun dels seus llibres predilectes. Els quadres presenten un ventall amplíssim d’estils i tècniques com l’oli el pastel, l’aquarel·la o el dibuix, entre molts altres, i és que segons assegura Araceli Carreño, directora del centre, “aquesta llibertat, que posem al seu abast, és quelcom que ens defineix des de sempre, i ens enorgulleix”

La mostra, que es podrà visitar al vestíbul de l’Espai Maragall de Gavà, presenta estampes de novel·les tan conegudes com “Cims borrascosos”, o best-sellers com “Memòries d’una geisha”.

Una escola amb llarga història

El centre va començar amb una prova pilot l’abril del 1981 per veure la viabilitat d’una escola de pintura a Gavà, arran de la proposta feta per Francisco Valderrama a l’Ajuntament de Gavà. Davant l’esplèndida resposta del poble, es va crear l’Escola de Dibuix i Pintura de Gavà al soterrani de la Torre Lluch. Francisco Valderrama, es va posar davant ni més ni menys que cinquanta alumnes. Va ser aquí on va pintar un mural de l’Ermita del Bruguers per encàrrec de l’Ajuntament.

Vist l’èxit, l’Ajuntament va decidir subvencionar l’acadèmia i donar-li un nou nom: Escola Municipal de Dibuix i Pintura de Gavà, on a partir d’aquest moment va començar un peregrinatge per altres ubicacions com l’antiga Barberia de Gavà, darrere de la Torre Lluch, l’antic local de la Guàrdia Urbana, també en un pis del carrer Gaudí i al Casal Sant Jordi. A partir de llavors, l’acadèmia va anar creixent en alumnat i en professorat i i es va anomenar L’Atelier, l’Escola de Dibuix i Pintura de Gavà.
L’any 1996 es va traslladar a la ubicació actual: el Casal Municipal de Cultura American Lake i des de l’any 2004 s’anomena, Belles Arts Fco. Valderrama.