Exposició amb artistes amb diversitat funcional

El Museu de Gavà acollirà “Els cinc sentits”, una original exposició sobre les capacitats dels discapacitats conjuntament amb l’Associació Adisga. La mostra, que serà itinerant i anirà a les ciutats més importants de la nostra comarca, pretén, segon Núria Cátedra “demostrar que la pintura és una eina molt potent perquè les persones que pateixen alguna diversitat funcional puguin comunicar els seus sentiments i emocions”.

L’artista barcelonina ha fet possible que en aquesta exposició puguin col·laborar més de 50 artistes que pertanyen a diferents associacions de discapacitat del Baix Llobregat.

A la inauguració, que tindrà lloc el 26 de juny, a les 19 hores, hi assistiran personalitats del món de la política i la cultura de la comarca.

L’exposició tindrà 38 noves obres de la pintora, totes elles relacionades amb els cinc sentits, 15 obres dels artistes de l’associació Adisga i un gran mural interactiu realitzat per les diferents associacions.

La mostra, que es podrà visitar fins el 9 de setembre, es converteix, a més, en una performance permanent amb sales sense llum, obres lluminoses, llums negres amb pintures fluorescents, efectes 3D, sons especials, cofres amb olors i moltes sorpreses més. El desig de Cátedra és que “a través d’aquesta metàfora activa dels cinc sentits, l’espectador pugui posar-se a la pell de les persones amb diversitat funcional”.

Biografia de Núria Cátedra

Nascuda a Barcelona l’any 1975. Llicenciada en Belles Arts. Gairebé 20 anys dedicada a la pintura de manera professional. Ha fet més de 100 exposicions (Barcelona, Madrid, París, Alemanya, Anglaterra…). Guanyadora d’una beca de doctorat a Sidney (2018). La crítica ha dit d’ella que és “avantguardista amb estil figuratiu, amb punts expressionistes i naïf”.