Exposició de Festa Major

Una de les activitats culturals que no falta mai per la Festa Major de Sant Pere són les exposicions artístiques. En aquesta ocasió, són els alumnes del’Escola de Belles Arts Francisco Valderrama els qui exposen les seves creacions en una mostra col·lectiva s’anomena 2×1. El títol té la seva raó de ser, segons ha explicat la seva responsable, Araceli Carreño, “perquè justament són dues exposicions en una ja que, quan hi ha llum es veu un quadre, i quan s’apaga en sorgeix un altre”.

Això es així perquè les pintures estan plasmades emprant un tipus de pigment fosforescent. Es a dir, contenen compostos anomenats fòsfors, que capten l’energia de la llum i l’alliberen lentament fent que brilli en la foscor.

La idea, segons Carreño, “va sorgir del propi Francisco Valderrama que estava treballant aquestes tècniques en els seus projectes personals. A ell li agrada molt innovar i ho va voler compartir. A partir d’aquí, es va fer un curs l’estiu passat i els alumnes han tingut l’oportunitat de treballar-ho durant tot aquest temps. Aquest és el resultat final”.

Carreño precisa també que “el procés no ha estat fàcil” i “té particularitats en la manera de treballar. Cal pensar que segons la intensitat que es vol que tingui el dibuix o missatge ocult cal fer-hi més o menys passades i, per fer-ho bé cal pintar a les fosques en molts moments”.

La mostra col·lectiva “2×1” es pot visitar a la biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà fins el proper 31 de juliol.