Exposició de Quimeta Fibla a Gavà
Exposició de Quimeta Fibla a Gavà

La biblioteca Josep Soler Vidal acull aquests dies l’exposició “La vida en colors”, amb una selecció de quadres de Quimeta Fibla, una gavanenca apassionada per la pintura que durant els anys 40, essent molt jove, i sobretot durant la dècada del 80, va materialitzar deixant un llegat ben prolífic que ara la família ha volgut mostrar a modus d’homenatge.

Fibla va treballar de brodadora i en aquella època no estava gaire ben vist que una noia es dediqués a pintar, raó per la qual va haver d’aparcar l’afició. Ja de gran però, va fer un curs de pintura i va ser a partir d’aquí que va crear la quasi totalitat de la seva obra.

El seus quadres estan plens de colors i detalls i els motius estan relacionats amb les flors, els paisatges i els bodegons. Segons el seu fill, Josep Miquel Peris, “la mare va pintar, gairebé, fins el seu darrer dia. Tenia una afició enorme i es podia estar hores i hores amb els pinzells a les mans. Va pintar un munt de quadres, que va vendre i regalar, i justament en aquesta mostra hem rescatat moltes d’aquests obres que ara els seus propietaris ens han deixat per a l’ocasió. Tot i això, hi ha tant material que podríem haver fet tres exposicions més. Estic segur que ella hauria estat molt feliç de veure com ha quedat”.

La mostra es podrà visitar a la nostra ciutat fins el proper 27 d’octubre.