Illes Lofoten
Exposició fotogràfica sobre les Illes Lofoten a la Biblioteca Josep Soler Vidal

L’Agrupació Fotogràfica Gavà (AGFOGA) ha organitzat una exposició sobre els espectaculars paisatges de les Illes Lofoten, a Noruega, a on cinc membres de l’entitat van viatjar el mes de febrer de 2020. Ells són Jaume Prats, Jesús Bartolomé, José Maria Monsonet, Joan Fernández, i el propi president de l’AGFOGA, José Miguel Velasco.

La inauguració s’emmarca dins del programa de la Festa Major de Sant Pere d’enguany, el que no és casual ja que inicialment estava previst inaugurar aquesta exposició per la festa major del 2020, que es va haver de cancel·lar a causa de la pandèmia. Velasco es va quedar meravellat amb “aquests paisatges tan magnífics” de les Illes Lofoten, a on de fet “vam estar gairebé les 24 hores del dia fent fotografies, sort que ara les càmeres són digitals i no de carret perquè jo em vaig tornar amb unes 3.000 fotografies que, evidentment, totes no són bones, però sí que et permeten treure una bona selecció per fer una exposició com aquesta”.

La selecció ha estat molt difícil perquè “tots hem estat al mateix lloc però hem intentat no posar fotografies molt semblants, hem volgut mostrar aquest arxipèlag de la manera més variada possible”. A Velasco, el que més el va impressionar van ser les famoses aurores boreals: “Se’m van saltar les llàgrimes, quan de sobte veus al cel aquest fenomen natural és una cosa indescriptible, és molt complicat explicar el que se sent”. També li va agradar molt veure els paisatges nevats, i és que “tot i que havia vist molts documentals de la zona àrtica, del gel del mar, la veritat és que veure-ho en persona em va impactar molt”.

Com a fotògrafs, un dels aspectes on més van poder gaudir va ser en les albes i els vespres: “Aquí, si vols fer fotos a les albes has d’anar ràpid perquè en 15 minuts el sol ja ha pujat i les fotos se’t cremen. Allà les albes duren tres hores i tens el sol en el mateix lloc, així que gaudeixes fent fotografies perquè tens temps d’anar provant paràmetres diferents, equivocar-te, i tornar a fer més fotos”.

L’exposició consta de 25 imatges, cinc de cadascun dels participants en el viatge, i totes són de gran format “per tal que la gent pugui veure la immensitat del lloc”. La mostra s’inaugura aquest divendres, 25 de juny, a la Biblioteca Josep Soler Vidal, i es podrà visitar durant dos mesos.