El drac, la princesa i Sant Jordi, els personatges principals de l'exposició
El drac, la princesa i Sant Jordi, els personatges principals de l'exposició

Grans i petits podran gaudir Sant Jordi amb una sèrie de propostes culturals i lúdiques que ha preparat l’Ajuntament en col·laboració amb les biblioteques i departaments municipals. A diferencia de l’any passat, que estaven confinats, enguany si haurà activitats al carrer i equipaments seguint les recomanacions de prevenció de la Covid-19 establertes per la Generalitat.

El tret de sortida de la programació, que se centrarà en activitats el 23 d’abril, ha estat el 17 d’abril amb una exposició de Playmobil amb temàtica especial de Sant Jordi a càrrec de Richard Rodríguez i María Gálvez que es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Josep Soler Vidal fins l’1 de maig

Richard Rodríguez i Maria Gálvez, es dediquen, des de 2017, a muntar diorames amb diferents associacions per tot Catalunya. Així explica al bruguers.cat Richard Rodríguez com, amb la seva parella professional i sentimental, van donar el seus primers passos: “Vam conèixer aquest món a partir de petits llocs de venda a la Fira Medieval de Castelldefels. Vam tirar del fil i vam descobrir que es celebraven fires de Playmobil per tot Espanya, així que vam decidir anar i investigar que oferien. Va ser tota una sorpresa descobrir que les joguines que de petits ens feien passar tan bons moments, ara s’exposaven en diorames de diferents temàtiques i per a tot el públic, però sobretot per a les famílies. Ens va encantar tant aquest entorn que intentàvem no perdre’ns cap d’aquests esdeveniments “.

La seva primera exposició va ser al poble Espanyol “A partir d’aquest primer debut, vam descobrir que ens encantava l’ambient i recrear diferents històries amb els Playmobil, però, sobretot, ens il·lusionava veure la felicitat que transmetien les famílies en aquests esdeveniments.”. Fins ara han participat en més de 20 fires “i sempre hem presentat un nou diorama, mai hem repetit”. En el compte que tenen a Medievalplaybcn es poden veure algunes de les participacions.

Versió de la llegenda de Sant Jordi

L’exposició que ara es pot visitar a la Biblioteca Josep Soler Vidal no és la primera que ha presentat a Gavà, les anteriors van ser per Halloween i Nadal.

Així descriu Richard Rodríguez el que podrà veure el visitant a l’exposició sobre Sant Jordi: “Les persones que visitin aquest nou diorama trobaran una versió de la llegenda de Sant Jordi, on els personatges que destaquem són: el drac, la princesa i Sant Jordi. Es podrà veure un bosc, on habiten animals i anar pel camí que porta a Sant Jordi fins al jardí de rosers d’un castell, on segons la llegenda dins hi ha un drac malvat que té segrestada una princesa, així que ens tocarà descobrir si és així. A més, un cop a l’interior de castell, podrem visitar una sala, no molt oculta, que es troba al capdamunt i que guarda un valuós tresor, el qual és un petit homenatge per al nostre tan apreciat i esperat dia del llibre”.

Els autors de la mostra esperen que “la nostra petita aportació fomenti la imaginació i la lectura” i animen a grans i petits a gaudir i a que “ningú es perdi la nostra pròpia versió de la llegenda de Sant Jordi”.