Exposició sobre joves extutelats
La mostra es pot visitar a la biblioteca Josep Soler Vidal.

La biblioteca Josep Soler Vidal acull aquests dies l’exposició: ‘Mira’m: La realitat desconeguda dels joves ex-tutelats’ que dóna a conèixer el testimoni de vida de set joves ex-tutelats, nois i noies que han viscut sota el sistema de protecció a la infància perquè han estat víctimes d’una situació de gran dificultat. La mostra, que està oberta fins el 3 d’octubre, està formada per 21 retrats que plasmen l’experiència de joves que han estat desemparats en un moment important de la seva vida i que han trobat algú que els ha fet costat i els ha acompanyat per tal de no caure en l’exclusió social. Està plantejada com una oportunitat per reflexionar sobre la societat actual. Les fotografies de l’exposició són de Joan Guerrero i els textos del periodista Bru Rovira.

La mostra arriba de la mà de Punt de Referència, una associació que treballa des de l’any 2000 amb el Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Ex-tutelat de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA). Gestiona pisos assistits per a joves i programes d’integració social específics per a aquests nois i noies.

Punt de referència posa en evidència que “créixer lluny de la pròpia família, viure l’abandonament o trencar les vinculacions afectives més importants durant la infància són només alguns dels aspectes més significatius que els envolten i que “l’emancipació, tot just superada la majoria d’edat, és especialment complex per a ells, raó per la qual els ofereixen acompanyament i demanen també la comprensió i ajut per part de tota la societat”.

Els objectius de Mira’m són donar a conèixer la realitat dels joves que en un moment de la seva vida han estat tutelats per l’Administració i crear un espai de trobada i diàleg per a professionals, entitats, famílies, escoles i món empresarial, al voltant d’aquests joves i sobre el seu acompanyament.