Exposició sobre la crisi migratòria a Europa
Exposició sobre la crisi migratòria a Europa

El hall de l’Espai Maragall de Gavà acull, fins el proper 17 de maig, l’exposició “Mare Nostrum, Europa davant la crisi del refugi”. Es tracta d’una mostra fotogràfica amb instantànies preses pels fotoperiodistes Xavi Herrero i Raül Clemente.

L’exposició és una iniciativa de la Fundació Solidaritat UB i l’Ajuntament de Sant Feliu, amb el suport del Fons Català de Cooperació, que analitza les causes i conseqüències de la violació de drets humans respecte al moviment de persones que travessa el Mediterrani cap a Europa.

L’alimentació, l’habitatge, la salut i l’educació, però també la llibertat de moviment, la protecció internacional i l’asil són alguns dels drets humans que s’analitzen a través de les fotografies i els textos de l’exposició, en què es confronten directives i informes de la Comissió, el Consell i el Parlament europeus amb observacions i estudis realitzats per entitats de suport a les persones refugiades i migrades.

Les fotografies de la mostra s’han captat entre octubre de 2015 i febrer de 2017 a l’illa grega de Lesbos i al nucli de població d’Idomeni, situat a la frontera entre Grècia i Macedònia.