Exposició sobre la lluita de dones indígenes en la defensa de territori
Exposició sobre la lluita de dones indígenes en la defensa de territori

La biblioteca Josep Soler Vidal acull aquests dies la mostra “Defensores del cos-territori” de l’associació SUDS. Es tracta d’un recull de retrats de dones de Guatemala i Hondures, dones indígenes maies, lenques i garífunes, que lluiten contra l’entrada d’empreses transnacionals extractives dels recursos naturals en territori indígena. I ho fan amb una agenda amb una visió global de la lluita contra les diferents violències que les colpegen. Perquè han entès que el primer territori que cal defensar, és el propi cos. Lluiten pel cos-territori. Aquest material fotogràfic és un homenatge a les seves lluites, i els seus èxits com a dones, com a indígenes i com a defensores del cos i el territori.

L’exposició es podrà visitar a Gavà fins el proper 30 de maig.

Què és SUDS?

SUDS és una associació que basa el seu treball en el compromís amb organitzacions i col·lectius que resisteixen front la vulneració dels seus drets.

Treballen conjuntament amb xarxes, organitzacions, col·lectius i grups de base per “avançar cap a la Justícia Global, amb una atenció especial en la defensa d’una vida lliure de violències patriarcals, racistes i colonialistes” i defensen “la dignitat, la sobirania, els drets col·lectius i els bens comuns”.