Extraordinari ambient de Romería

L’Associació Cultural Andaluza de Gavà ha organitzat, aquest diumenge, amb força èxit de participació i enmig d’un gran ambient, la seva Romería.

Es tracta d’una activitat ideada en el seu dia pel ja desaparegut Centro Cultural Andaluz i que, des de fa un parell d’anys, ha decidit continuar i consolidar aquesta nova entitat.

La seva presidenta Amparo Atencia es mostrava “extraordinàriament satisfeta de la gran participació de la gent que aquesta sigui una trobada molt esperada i, on a més de passar-ho bé passem una jornada compartint una bonica tradició i estrenyent llaços d’amistat”.

Un carro guarnit amb flors i amb altaveus amb música, cavalls muntats i carretes obrien el pas dels participants que van sortir de bon matí de davant de la seva seu, al carrer de General Moragues. Amb ambient de sevillanes, el grup va fer una primera aturada a la plaça de Jaume Balmes on es va ballar una estona i es va beure rebujito.

Tot seguit, es va pujar per l’avinguda Diagonal per després trencar pel carrer Santa Teresa fins l’avinguda Joan Carles I i acabar enfilant  la carretera de La Sentiu. Un total d’un 4 quilòmetres de recorregut que la gran majoria dels romeros van fer a peu.

A l’esplanada de Can Llonch els assistents van compartir dinar i beguda i es va oficiar la tradicional missa rociera amb la participació del cor Zahara de la Sierra. Durant la tarda, en l’escenari habilitat per a l’ocasió, es van succeir les actuacions com la del grup Los Amigos.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també va participar d’aquesta festa que definir  com “una molt bona oportunitat perquè la gent pugui gaudir de l’amistat i la companynia” i assegurava que “es tracta d’una oportunitat per gaudir de la diversitat i la pluralitat de la nostra ciutat”.