F.A.GA.
Foto de família amb la placa entregada per l'alcaldesa a F.A.GA.

F.A.GA. (Associació de familiars de malalts d’Alzheimer de Gavà) compleix 25 anys. Per celebrar-ho, l’entitat ha organitzat el 23 de setembre una jornada social al Centre de Serveis a l’Empresa on hi ha programades diverses activitats com ara taules rodones i conferències. L’objectiu, tal i com ens explica la presidenta de F.A.GA., Maria Jesús Claveria, és “és informar i conscienciar a la ciutadania, que és una tasca molt important, i per tant allà podrem informar molt tant a familiars com a persones que vulguin venir”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí la seu de F.A.GA. per felicitar al seu personal amb motiu d’aquest 25è aniversari. Badia ha regalat a l’entitat una placa commemorativa i ha parlat personalment amb els usuaris que en aquell moment estaven a les instal·lacions.

Badia ha destacat que, amb el gest simbòlic de regalar una placa commemorativa, “volem expressar el nostre suport i la importància que té que hi hagi una associació com F.A.GA. a la nostra ciutat”. L’alcaldessa ha recordat que cada vegada es diagnostiquen més casos de manera precoç “però no s’han fet molts avenços encara en el que és la cura de la malaltia, i això implica que cada vegada hi ha més persones detectades però els recursos segueixen sent els mateixos, és a dir, augmenta la demanda però l’oferta és cada cop més justa”.

En aquest sentit, Badia aposta per “un replantejament del que són els centres d’ajuda, com la F.A.GA. aquí a Gavà o d’altres similars a altres poblacions on es dona atenció a persones que tenen aquest problema”. L’alcaldessa ha destacat “el servei integral” que porta a terme l’entitat a Gavà, “sobre tot l’atenció als familiars, que penso que, més enllà dels propis afectats per la malaltia, són les persones que més pateixen”.

Claveria també ha posat en valor aquests 25 anys de F.A.GA. assegurant que “és un servei que hauria d’estar a totes les poblacions, és uns ervei molt important i molt especial perquè és un tipus de malaltia no gaire reconeguda”.