Falete al Día de Andalucía
Falete va fer vibrar l'Espai Maragall.

L’Espai Maragall de Gavà es va omplir de gom a gom dissabte a la nit per gaudir de l’actuació de Falete. L’artista sevillà, que va oferir un recital íntim amb el piano com a únic acompanyament musical, va ser l’estrella de la celebració del Día de Andalucía organitzat per la Casa de Andalucía i la Asociación Cultural Andaluza i que va comptar amb una segona part diumenge ambla matí amb desenes d’actuacions dels diferents quadres de ball d’ambdues entitats.

Falete va interpretar clàssics de la copla, el bolero, flamenc, balades i algunes ranxeres i va assegurar, a l’inici de l’acte, que venia a “amb moltes ganes de gaudir”. El cantant, que aquest 2019 fa 15 anys d’ençà que va publicar el seu primer disc, assenyala que “és quelcom que cal celebrar” i després d’agrair “la gran acollida per part de la gent de Gavà” assegurava que “poder formar part de la celebració del Día de Andalucía és encara molt més especial en una ciutat on sé que són moltes les persones vingudes en el seu dia d’Andalusia a Catalunya, però que mantenen viu el sentiment i defensen amb orgull les seves arrels”.

Per a la presidenta de la Casa de Andalucía de Gavà, Conchi Benjumea, “la presència de Falete és un gran regal” i ha agraït “el suport rebut per part de l’Ajuntament perquè han estès la importància d’aquest dia per a nosaltres”.

Amparo Atencia, presidenta de la Asociación Cultural Andaluza, també ha destacat “el suport municipal” a la seva entitat que, “tot i ser jove creix en socis i activitats” i ha dit que “vivim aquesta celebració amb un gran sentiment”.

 L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha recordat amb emoció les seves arrels andaluses i ha destacat “la rellevància de l’acte, amb l’actuació d’un gran artista”, i el festival amb els quadres de ball de diumenge on “ambdues entitats demostren la seva força i vitalitat”. Sánchez els ha agraït que “mantingueu vives les tradicions, perquè és una cultura que, juntament amb moltes altres, configura el mosaic plural de la identitat pròpia de Gavà. La nostra ciutat és la suma de sensibilitats diverses que conviuen sense problemes. Un camí que hem fet possible entre tots”.