piscina

Un grup de pares i mares, la majoria amb fills o filles amb autisme sever, han denunciat que, després de 10 anys sense problemes, han perdut la plaça per fer activitats adaptades a la piscina municipal. Expliquen que l’Ajuntament els va oferir un altre servei més adequat a les necessitats dels menuts, i que aquest quedaria en mans d’una fundació especialitzada. Però els mesos han anat passant i no han tingut cap més notícia del tema. Ara es troben que el curs ha començat i que no tenen ni la nova ni l’antiga plaça.

Oscar Villegas, portaveu de les famílies afectades, assegura que la situació està sent molt dura per a elles, i que “per algun motiu que desconeixem, hi ha hagut uns altres nens i nenes, també amb discapacitat, que han estat convocats per fer unes proves, i nosaltres no sabem de quin tipus són, ni quins professionals les han fet, ni per què alguns infants han obtingut plaça i els nostres no. Sospitem que ha estat pel grau de discapacitat”.

Les famílies afectades han tingut una llarga reunió amb responsables de l’Ajuntament, que els han demanat disculpes pel retard i els han assegurat que han estat treballant en el tema per solucionar-lo tan aviat com es pugui. Els han tornat a oferir la proposta inicial amb la fundació, i els han dit que aquesta farà unes proves individualitzades a cada nen i nena. Villegas, però, creu que la solució arriba tard: “ens trobem que estem ja a l’inici del curs, i serà molt difícil adaptar els nostres horaris. Els nostres fills tenen teràpies i molts, com el meu, han d’anar molt sovint a l’hospital”. També han exigit tenir un contacte permanent amb la fundació que donarà servei als infants i els farà les proves. “Els nostres fills no tenen accés a cap altre servei d’oci o de pràctica d’esport al municipi. Són nens i nenes que necessiten tenir el temps més ocupat que la resta, és la seva característica principal”, asseguren les famílies.

Tothom, però, creu que el principal és que es trobi una solució definitiva al problema, i que aquests nens i nenes amb discapacitat puguin tornar a tenir una activitat per desenvolupar-se a la ciutat.