Fangoria omple la plaça Francesc Macià

La plaça Francesc Macià es va omplir de gom a gom, anit per ballar al ritme dels temes de Fangoria, el grup convidat enguany per la Festa Major de Sant Pere. L’actuació va començar puntual, a les 23 hores, i durant prop de dues hores Alsaka i Nacho Canut van fer un repàs a gran part dels temes que han estat èxit al llarg de la seva dilatada carrera. Així, no es van oblidar de hits com “A quién le importa” o “Absolutamente” ni tampoc dels darrers temes en promoció, i que s’encabeixen dins el seu darrer àlbum, “Extrapolaciones y dos preguntas 1989-2000”, un disc que coincideix amb els seus 30 anys de trajectòria i que està format, quasi en la seva totalitat, per versions d’altres formacions. Així, d’aquest treball es va escoltar en directe ‘Historias de amor‘ d’OBK ‘Qué sería de mi sin ti’ de Carlos Berlanga, ‘Dame estrellas o limones‘ de Family i ‘Gritando amor‘ de Fabio McNamara. També les úniques peces inèdites de Fangoria en aquest àlbum: “¿Quién te has creido que soy?” i “¿De qué me culpas?”, que justament ha estat el seu primer single promocional.

Altres cançons que també van sonar, van ser de “Desfachatez”, del CD “Cuatricromía” i diverses cançons de l’aclamat disc “Canciones para robots románticos”, com ara “Geometría Polisentimental”, “Fiesta en el infierno” i “Espectacular”, que va ser justament el single que va obrir el concert a Gavà.

Fangoria estarà de concerts durant bona part de l’estiu i, a la vegada, treballen el seu nou àlbum que vindrà a ser la segona part de “Extrapolaciones y dos preguntas 1989-2000”. Si en aquest primer volum, com indica el títol, es recullen cançons editades en els últims anys del segle XX, el segon abastarà des de 2001 fins a l’actualitat, recorrent les tres dècades de vida de Fangoria. Així, inclourà 13 versions i un parell de tems nous.

Alaska i Nacho Canut acumulen més de 40 anys de carrera, des dels seus inicis a finals dels 70 a Kaka de Luxe, passant pels Pegamoides i Dinarama. No obstant això, la seva carrera mai ha estat presonera dels seus èxits del passat, segurament perquè al 1989 van decidir fer un pas endavant i fundar Fangoria, sota la denominació del qual han publicat noves cançons amb regularitat.