Fedefarma amb La Marató de TV3

L’empresa Fedefarma, amb seu a Gavà, també ha col·laborat enguany amb La Marató de TV3 fent un donatiu 6.000 euros. Aquest és el cinquè any seguit que la firma s’implica en la iniciativa solidària que aquest 2018 ha aconseguit de moment un total de 10.715.430 euros de l’acció, que es destinaran a la recerca biomèdica del càncer.

La 27a edició de la Marató ha estat la quarta dedicada al càncer, una malaltia que és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. Aquesta estadística implica que cada dia, 28 persones morin per aquesta patologia, més de 10.000 persones a l’any.

Encara que la recerca biomèdica ha contribuït a incrementar el nivell de supervivència un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%, la incidència continua sent molt elevada. I és que un de cada dos homes i una de cada tres dones tindran aquesta malaltia al llarg de la seva vida. És per això que és clau continuar investigant per a millorar la supervivència de les persones que pateixen aquesta patologia.

Aquestes xifres mostren la importància de la implicació de tots els agents sanitaris, entre els quals es troba el farmacèutic, davant aquesta malaltia. Conscients d’això, des de la cooperativa s’ha participat en projectes estratègics com el Programa de detecció precoç de càncer de còlon, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat de la prova i el nivell de participació mitjançant la implicació dels farmacèutics.