Gavà Freestyle
El GFS, amb el trofeu que les acredita com a campiones (Foto: FCP)

L’equip femení del Club Esportiu Gavà Freestyle (GFS) es va proclamar campió de la Primera Divisió Femenina de la Lliga Nacional Inline Freestyle. Es tracta d’una modalitat de patinatge en línia en la que participa el club gavanenc, integrat dins de la Federació Catalana de Patinatge (FCP).

La final es va disputar a Valladolid el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre, i les gavanenques van competir en les proves de Classic, Battle, Jump, Speed Slalom i Slides. En aquesta darrera prova les gavanenques van ser proclamades com a millor equip, mentre que les saragossanes del Club Zlalom van guanyar les proves de Classic i Battle i les locals del Rolling Lemons les de Speed Slalom i Jump. Finalment, les de Saragossa van quedar segones a la Lliga i les de Valladolid terceres. A més, Beth Grañen, integrant del GFS, va ser inclosa a l’equip All Star que l’organització va elaborar en acabar el campionat.

Tradicionalment el campionat es celebra en dues fases, que enguany estaven programades pels mesos de març i maig, però la pandèmia va obligar a ajornar les dues fases fins el mes d’octubre, jugant-se les dues seguides en el mateix cap de setmana.

Aleix Julià, president del GFS, ha destacat que “el confinament primer, i després la recomanació de Sanitat a l’estiu de no fer pràctiques esportives, ens van obligar a parar i a començar diverses vegades. Finalment, vam decidir anar a la Lliga i això ens va obligar a fer un mes d’intensiu amb entrenaments diaris per recuperar la fiabilitat”. Julià s’ha mostrat molt satisfet de que al final “les coses a Valladolid ens van sortir com nosaltres volíem, i va ser espectacular”.

L’equip femení del GFS l’integren, a banda de l’abans mencionada Beth Grañen, les patinadores Nadia Vivar, Noelia Etcheto, Lydia Latre i Judith Peñas. Cadascuna està especialitzada en un estil, el que segons Julià és bàsic per poder guanyar ja que “al final és una competició individual i jo, com entrenador, el que vaig fer és convocar a certa gent en certes proves de manera que algunes guanyaven punts pel club i altres bloquejaven punts, és a dir, impedien que les altres patinadores dels altres equips aconseguissin punts”.

L’objectiu del club per la propera temporada és revalidar aquest títol femení i, a més, també es vol augmentar els nombre de patinadors per tal de poder formar un equipo masculí que pugui participar a la Lliga: “Es necessiten com a mínim tres participants per fer un equip a la Lliga, i a l’inici de l’any els nois no ho acabaven de veure i no vam treure equip. Però m’agradaria poder fer un equip, tot i que hauria de començar primer en Segona Divisió i després aconseguir pujar a Primera, així que és com a mínim un projecte de dos anys”.