Festa de la Música

L’escenari del Parc de la Torre Lluc de Gavà acollirà el proper dissabte, 17 de juny, la 28ª edició de la Festa de la Música. Es tracta d’una iniciativa que organitza cada any Amics de la Música de Gavà fent-la coincidir amb la celebració del Dia Internacional de la Música, que es celebra a la major part del món el 21 de juny.

Adrià Perea, president d’Amics de la Música, ha destacat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “donar sortida a aquells músics que moltes vegades no tenen lloc on poder tocar, ja sigui perquè estudien de manera autodidacta o per qualsevol altre motiu. Al final el que volem és obrir la música a la ciutadania, i a través d’aquest acte, en el que tothom pot participar sense cap mena de restricció ni prova d’accés, volem que la gent pugui gaudir d’estar a sobre d’un escenari, durant el poc temps que podem oferir, en un ambient similar al del món professional”.

Les inscripcions ja estan tancades i el temps de que disposarà cada participant serà d’uns 15 minuts aproximadament. S’hi ha inscrit una trentena de persones que “poden tocar qualsevol estil que desitgin, i enguany tenim, per exemple, clàssica, moderna, tradicional o rap”. Entre els participants tenim “de tot, hi ha gent que directament no estudia música i que ha après de manera autodidacta, hi ha gent més professional que ha acabat estudis i que toca, hi ha gent gran, hi ha alumnes d’escoles de música, i crec que això és el més maco d’aquest dia, que comparteixen un mateix escenari músics de perfils molt diferents”.

Entre els estils majoritaris en aquesta iniciativa hi ha “la música clàssica i les corals, tot i que ha pujat molt la música moderna, mentre que en menor mesura hem tingut rap i música popular”.

La Festa de la Música es farà en tres franges: de 10:00 a 14:00 hores, de 17:00 a 20:00 hores, i de 20:30 a 11:30 hores.