Festa de la Rosa 2018
Els líders socialistes saluden a l'inici del míting.

La Pineda de Gavà ha collit aquest diumenge la Festa de la Rosa, el tradicional aplec dels socialistes catalans aquest 2018 ha sumat la seva edició número 40. L’acte va comptar amb les intervencions del Primer Secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta; la Secretaria d’Impuls Federal i Ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet; el Secretari d’Organització del PSOE i Ministre de Foment, José Luis Ábalos; el Secretari de Política Municipal i President del PSC de Barcelona, Jaume Collboni; l’alcalde de Lisboa, Fernando Medina i la Secretària de Polítiques de les Dones i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

Raquel Sánchez: “Miquel lliura’ns de Puigdemont”

Sánchez va ser l’encarregada d’encetar el torn de parlaments assegurant que “res arrabassarà l’optimisme dels socialistes” i després de qualificar de “nefasta” la dreta representada pel PP i Cs i de “vergonyosa la intervenció d’Aznar negant la corrupció” va referir-se a la necessitat de “liderar ara el canvi a Catalunya com ja hem fet a Espanya”. Sánchez aposta per “un diàleg franc i sincer” per construir “un govern al servei de tots els catalans”, i no com ara que “només mira a Waterloo” i demanat a Iceta: “lliura’ns de Puigdemont, com Pedro ens ha lliurat de Rajoy”

Miquel Iceta: “Menys romerías a Waterloo, i més Parlament”

El líder del PSC , Miquel Iceta, ha reivindicat “la voluntat de diàleg” del Govern per resoldre la crisi catalana, un embolic provocat pels independentistes on nosaltres “ja els vam advertir” i ha lamentat que “ara alguns dels seus dirigents vulguin culpar-nos a nosaltres de l’actual situació judicial”. Iceta ha demanat humilitat als sobiranistes a l’hora de reconèixer que “la via unilateral ha resultat un camí equivocat” i ha demanat a Quim Torra “menys romerías a Waterloo, i més Parlament i lleis per resoldre els problemes reals de la gent”.

Iceta ha recordat que “Sánchez va complir i ens va lliurar de Rajoy” i ara que, “com a president té més obligacions i responsabilitats, nosaltres li hem de fer més costat que mai. Ens necessita per desterrar la corrupció i per desenterrar a ‘paquito’ del Valle de los Caídos”. Sobre això, ha retret que PP i Cs se n’abstinguessin al Congrés, dos partits que “ara competeixen per veure qui és més de dretes”.

Ábalos: “l’Estat fa temps que s’ha anat independitzant de Catalunya”

El Secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha responsabilitzat al PP de la situació a Catalunya afirmant que “l’Estat fa temps que ha anat independitzant de Catalunya” i ha afirmat que la voluntat que la voluntat del Govern de Sánchez és el de “cercar solucions i no pas imposar, com han fet altres”, i això genera “lògics dubtes”. Per a Ábalos, “la convivència passa pel reconeixement de la pluralitat, i no per la imposició”.

El ministre de Foment també ha respost a la insistència de PP i Cs demanant eleccions assegurant que es convocaran amb “responsabilitat” i no “en funció d’interessos partidistes”, i ha confessat que si fos per ell “serien avui mateix”, però que fins que no arribin “estarem al costat dels qui pateixen” i “treballarem per democratitzar el poder”.

Batet: “Pedro Sánchez ens ha retornat l’esperança”

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha declarat que el Govern del PSOE “vol alliberar Espanya de la desigualtat i la corrupció” atenent “els problemes de la gent” i ha assegurat que “Pedro ens ha retornat la il·lusió, l’esperança i el futur amb polítiques valentes per transformar la societat i diàleg”.

Batet ha alertat de l’avanç de la xenofòbia i el populisme a Europa afirmant que “cal els socialistes europeus reconquereixen els valors que la van fer gran”.

Collboni: “Nosaltres volem servir Barcelona, no servir-nos d’ella”

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat el vot per les municipals per “recuperar la ciutat que era” i no com la que deixa Ada Colau convertida “en un camp d’experimentació” i “al peu dels cavalls” després que “els Comuns s’hagin rendit als independentistes”.

“Nosaltres representem els valors del pluralisme, la llibertat i la tolerància”, ha dit després d’apel·lar al vot dels “catalanistes moderats” i dels qui se senten “decebuts” amb aquells “que venien a canviar-ho tot, i no han canviat res”.

L’acte també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lisboa, Fernando Medina, que ha traslladat el suport de tots els socialistes portuguesos “que es troben en cor i ànima en la seva lluita”.

L’acte també va comptar amb la participació de l’alcalde de Lisboa, Fernando Medina, qui va traslladar el suport de tots els socialistes portuguesos “que compateixen, en cor i ànima, aquesta lluita”.