Festa de la Rosa 2023

La Pineda de Gavà ha estat de nou, aquest diumenge, el gran punt de trobada del socialisme català en la tradicional Festa de la Rosa, un acte multitudinari que ha comptat amb l’assistència del president del Govern en funcions i Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, i el Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, entre d’altres noms destacats del partit, mentre que l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha estat l’encarregada d’obrir el torn d’intervencions.

Gemma Badia

Gemma Badia: “Som la força del progressisme ”

L’alcaldessa Gemma Badia ha iniciat la intervenció recordant que “el PSC és el primer partit en vots a Catalunya i ha de ser la força tranquil·la que portarà a Salvador Illa a la Generalitat”, mentre que “Pedro Sánchez seguirà liderant Espanya fent polítiques de progrés que garanteixin la igualtat i la convivència per afrontar un futur amb esperança. Aquest és el veritable patriotisme”.

Badia ha afirmat també que “amb Salvador Illa Catalunya podrà albirar un nou començament on hi càpiga tothom, perquè mai sobra ningú”.

Salvador Illa

Salvador Illa: “Cal seguir avançant amb confiança en el marc de la Constitució”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, després de destacar la importància “d’incorporar les diferents llengües al Congrés perquè esdevé un mirall de la pluralitat d’Espanya” i de criticar Feijóo per “dedicar-se a anar a la contra promovent manifestacions enlloc de ser constructius i cercar els suports que necessiten a 2 dies de la investidura” ha volgut destacar la legislatura de Sánchez dient que “ha estat intensa, plena d’encerts i fidel a les conviccions” i refermant-li “el suport, la confiança, el lideratge i l’orientació política”.

Illa ha explicat que els resultats del socialisme en el darrer cicle electoral han estat bons i suposen el “sí dels votants a la política útil que resol els problemes i que és entesa com a servei públic i noble, que cerca el diàleg i no el costi el que costi”. També considera que “es tracta d’un vot a favor del retrobament, la concòrdia i la convivència en el marc de les lleis. Perquè Catalunya està millor que fa 4 anys tot i tenir un govern presidit per Aragonès dèbil i sense brúixola”.

El líder del PSC ha conclòs demanant a Sánchez que “segueixi avançant amb humilitat respecte, realisme i sobretot dins la Constitució”.

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez: “Buscarem els vots de sota les pedres”

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha iniciat la intervenció criticant el PP perquè “no es preocupa d’Espanya, sinó només del Partit Popular. S’oposen sempre a tot i no entenen el que vota la gent. Han perdut el sentit de la realitat i avui es manifesten contra un govern socialista que encara no s’ha investit”.

Pedro Sánchez ha lamentat que “el lema dels populars sigui que si no governa el PP que no governi ningú i que facin servir arguments com el de que “Espanya s’enfonsa quan les previsions diuen que serem l’economia social que més creixerà a Europa, o també amenacin que Espanya es trenca quan va ser justament amb Rajoy quan més a prop hi vam ser amb la declaració d’independència”.

El president del Govern en funcions assegura que “els socialistes no donem lliçons de constitucionalisme perquè complim amb la Constitució, de la a a la z, tots els dies de l’any i concloïa afirmant que “seguirem treballant per avançar, per la convivència, la igualtat, la pujada del salari mínim, la revalorització de les pensions o la lluita contra el canvi climàtic i ho farem al costat de Sumar, a través del diàleg i buscant els vots de sota de les pedres”.