Gavà celebra la seva Festa de l’educació
Gavà celebra la seva Festa de l’educació

Gavà ha viscut aquest dimarts la seva Festa de l’Educació, un acte on, coincidint amb el final de curs ha volgut reconèixer la feina que la comunitat educativa porta a terme a la nostra ciutat. En aquesta ocasió, aquesta acte, que amb anterioritat es feia a la sala de plens de l’Ajuntament, s’ha redefinit i s’ha fet al parc de la Torre Lluch, amb l’objectiu, segons precisava l’alcaldessa Raquel Sánchez, “de mostrar, de portes en fora, la valorosa tasca que fan els centres curs rere curs”.

Premis Qualitat Educativa

També es va aprofitar l’ocasió per lliurar els Premis de Qualitat Educativa. Enguany han estat per a l’escola Jacme March pel projecte “Plantem cara al bulling”, un acció que, segons ha explicat la directora del centre Montserrat Viola, “ja es va encarar el curs passat, amb un treball de gestió de les emocions amb l’alumnat, i ara hem volgut ampliar amb accions formatives a mestres i famílies”.

Un altre guardó va ser per a l’Immaculada Concepció i la seva idea de fer que els infants de sisè dissenyessin un viatge virtual, amb un pressupost també virtual de 600 euros. L’acció, segons ha explicat la directora del col·legi, Ana Puente, “ha estat molt transversal, perquè ens ha permès treballar-ho en diferents matèries i els petits han fet tota la planificació i l’administració dels diners a disposar”.

Finalment, es va reconèixer el projecte de cultura emprenedora de l’escola Eramprunyà amb l’alumnat de cinquè, amb la creació de dues cooperatives des de zero fins a l’obtenció de beneficis reals i que, per decisió dels propis petits, s’han destinat, en bona part, a l’ONG “Animals sense sostre”.

El jurat dels premis ha estat presidit per Ester Escufet, de l’Esplai Amistat i integrat per Maite Pinteño, directora de la biblioteca Josep Soler i Vidal, Josep Riera, professor del col·legi Sagrada Família i pels pares i mares Luís Guitart, Mariela Etkin i Rosa Espligares. Tot els ells formen part del nou Gipec, amb 41 membres, un col·lectiu que ha d’actuar com a impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) que hores d’ara es troba en procés de renovació.