festa Holi
Un moment de la festa Holi d'aquest matí a la plaça Balmes

Matí de disbauxa i de tradicions en ple cor de Gavà en el darrer dia de Festa Major d’Estiu. La plaça de Jaume Balmes ha acollit la festa Holi de la mà dels Castellers de Gavà, on tothom que ha volgut ha pogut prendre part d’una activitat on la clau era passar-s’ho bé sense complexos deixant que els colors literalment t’impregnin del tot.

Així és com ho ha viscut, entre molts altres ciutadans, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que tot just després de prendre part a la festa Holi s’ha mostrat “molt contenta perquè festes com aquesta ens deixen realment treure molta energia i passar-ho molt bé, que és del que es tracta”. En aquest sentit, Badia, que anava tota plena de colors de cap a peus, ens ha assegurat que “aquí qui no es taca no participa, això està molt clar, i ha valgut molt la pena”.

Festa Holi
Ells també han gaudit de la festa Holi!!!

Tot just al costat de la plaça Balmes, al pati del col·legi Jacme March, a la mateixa hora es desenvolupava la Mostra de cases i entitats regionals de Gavà, en la que enguany han participat la Casa de Andalucía de Gavà i la Asociación Cultural Andaluza de Gavà.

Sergio Cruz, professor de ball a la Casa de Andalucía de Gavà, ens ha explicat que “el que volem és oferir una petita mostra del que fem al llarg de tot l’any, que és lo típic, flamenc, rumba, i tot això que a nosaltres els andalusos ens agrada tant”. Cruz ha destacat que els agrada col·laborar amb la Festa Major de Gavà i, de fet, “aquest any ens hauria agradat fer aquesta exhibició una mica com la fèiem abans de la pandèmia, a on teníem un dia sencer de festa major. Entenem que acabem de sortir de les restriccions, i aquest any ja en està bé això, però l’any vinent hem d’aconseguir tornar al format que s’havia fet sempre”.

Festa Holi
Un moment de l’exhibició de ball regional al Jacme March, aquest matí