rua-270217

Una any més, Gavà s’ha bolcat en celebrar el Carnaval aquest cap de setmana, una festa que ja va iniciar-se dijous amb la Disbauxada i el tast de botifarra d’ou i va seguir amb l’arribó del Rei Carnestoltes divendres. El moment culminant però, va produir-se dissabte, amb la gran rua. Desenes de comparses van participar del seguici que va partir de la plaça de Batista i Roca i va passar per la rambla de Maria Casas i la plaça de Josep Tarradellas. El recorregut va continuar pel carrer del Màrtirs del Setge del 1714 i el de Sant Pere fins a la plaça de Jaume Balmes, on a partir va fer-se el dancing show amb ball i una desenfrenada lluita de confeti que simbolitza la rivalitat que històricament hi ha hagut amb Viladecans, i que anys enrere es materialitzava amb una batalla de verdures. Tot seguit, es va procedir al lliurament d’obsequis als participants.

Durant el cap de setmana hi han hagut també balls de disfresses per al joves, els infants i la gent gran i l’habitual dels Amics del Ball. La vesant més tradicionalva tenir lloc diumenge, amb el ball de la Tornaboda, un dels esdeveniments propis de la història local recuperat des de fa tres dècades i que per a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “cal seguir mantenint ben viu”. Sánchez s’ha mostrat “satisfeta per l’ambient i extraordinària participació que hi ha hagut en els diferents actes organitzats” i ha desitjat que “tothom s’hagi divertit i, per unes hores, hagi pogut aparcar els problemes del dia a dia”.

El Carnestoltes acabarà aquest dimecres de cendra, amb l’enterrament de la sardina que posa el punt i final als dies de divertiment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma.