Festa Major de Sant Pere
Badia, al costat del cartell de la Festa Major de Sant Pere 2023

Luís Zahera serà el pregoner de les Festa Major de Sant Pere 2023. L’actor, guanyador de dos Goyas els anys 2019 i 2023 (els dos en la categoria d’actor secundari) per les pel·lícules El reino i As bestas respectivament, donarà la benvinguda a la Festa Major i presentarà el seu espectacle “Chungo”, que pròximament portarà a Gavà.

La Festa Major d’estiu tindrà lloc entre el 28 de juny i el 2 de juliol. La programació elaborada amb la participació de les entitats locals, amplia les activitats respecte l’any passat amb propostes per a tots els gustos i edats. Els concerts musicals, però, són el veritable punt fort de la programació, i en aquest capítol destaquen els que oferiran els OBK a la plaça Francesc Macià el dissabte 1 a les 23:00 hores, i el dels Sidecar del divendres 30 a les 23:30 hores. També hi ha actuacions previstes dels Hotel Cochambre (dia 28 a les 21:15 hores) i els Tela Marinera, així com la cantada d’havaneres que posarà punt i final a la Festa Major de la mà dels Gats Vells.

Festa Major de Sant Pere
Els OBK, en una actuació recent (Imatge: Facebook dels OBK)

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha presentat aquest matí aquestes Festes de Sant Pere i ha volgut posar de relleu que “tornem a tenir l’oportunitat, després de la Fira d’Espàrrecs, de sortir al carrer a gaudir d’uns dies de festa, de convivència, de retrobament als carrers de Gavà”. A més, Badia ha recordat que “enguany s’incrementen les activitats al barri de Gavà Mar més enllà del tradicional castell de focs d’artifici, i això vol dir que la nostra Festa Major serà també una mica més participativa, és important també organitzar activitats aprofitant el nostre entorn marítim”.

L’alcaldessa ha convidat a tothom a “passar-s’ho bé, a gaudir, a sortir, a relaxar-se una mica i a ballar molt, i sobretot volem unes festes que siguin respectuoses, cíviques, i que tothom les gaudeixi el millor que pugui”.

Festa Major de Sant Pere
Luís Zahera, amb un dels seus dos Goyas

Com és habitual, la cultura popular i tradicional tindrà un paper destacat en la Festa Major, i aquí hi ha un protagonista indiscutible: el Brumot, el lleó de la Companyia General del Foc, que compleix 25 anys. La seva presència, tant a la plantada de dracs i bèsties de foc com al Correfoc, serà sens dubte un dels moments àlgids de la programació.

La Festa Major també encabeix la programació “Gavà amb Orgull”, on s’inclouen activitats com ara la Festa Multicolor, la segona fira LGTB de Gavà o l’Impro Show Orgull LGTB, espectacle d’improvisació còmica. L’acte final de “Gavà amb Orgull” serà la Festa Holi del diumenge 2 a la plaça Balmes, davant l’ajuntament. Alba Riba, regidora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI en funcions de l’Ajuntament de Gavà, ha volgut posar l’accent precisament en aquesta festa que organitzen els Castellers de Gavà: “És una activitat familiar que inclou a tothom i que vol celebrar l’orgull LGTB, per celebrar també que tots els espais de la nostra ciutat i totes les nostres entitats són inclusives i respectuoses amb els drets LGTB, i en aquest sentit és important destacar que els Castellers de Gavà està impulsant aquesta activitat que sentim molt nostra”.