Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC

La darrera setmana de juny està plena d’activitat, de Sant Joan, diada dels Països Catalans, a Sant Pere.

Per Sant Joan celebrem l’arribada de la flama del Canigó, acte organitzat per moltes entitats de caràcter cívic. El més remarcable és que s’organitza de forma autònoma, i els actors hi aporten el millor d’ells mateixos amb un objectiu comú: que la flama sigui molt alta, com més millor. Objectiu compartit, des de cada àmbit -cultura popular, esport, cultura…- sense barrejar-se en un poti-poti confús.

Per Sant Pere es fa la Festa Major alternativa, també organitzada des de la diversitat i pluralitat per entitats de joves al marge dels canals oficials.

Ve a tomb la reflexió perquè alguns entonen cants de sirena d’hipotètiques llistes úniques o blocs electorals. Greu error. La grandesa de la democràcia és que es pugui escollir, i com més propostes hi hagi, millor. No volem blocs que divideixen i polaritzen, sinó que volem propostes que, després de les eleccions, puguin entendre’s en benefici i millora de la ciutat, sense renunciar al que són.

Esquerra Republicana de Catalunya va néixer fa 87 anys amb tres objectius: progrés social, república i civilitat. Tothom és benvingut a sumar-se al projecte. Tenim una llarga tradició d’incloure independents a les candidatures. Ara bé, no ens deixarem entabanar per experiments unitaris que desdibuixin el triple objectiu i que, potser, només volen satisfer alguns egos o salvar algunes cadires estantisses. Queda clar?

Bones revetlles. Bona Festa Major!.•