Gemma Badia, alcaldesa de Gavà
Gemma Badia, alcaldesa de Gavà

Arriba l’estiu i, quan ve el bon temps, Gavà es mou amb tota la intensitat i amb la participació de tothom. Una bona prova d’això serà la Festa Major. Tornen les festes de Sant Pere i ho fan com ens agrada, amb més ganes que mai i amb cinc dies ben farcits d’activitats per a tots els públics.

En teniu tot els detalls en aquestes pàgines i al programa que us arriba a casa, que també podeu consultar a les xarxes i als diferents canals municipals. Tenim per triar i remenar. Ballarem al ritme de les músiques, tornarem a admirar el castell de focs, sortirem al carrer i tastarem l’oferta àmplia i variada que hi trobarem, que una vegada més reflecteix la implicació del teixit associatiu i de tots els veïns i veïnes de Gavà. I afegeixo: serà una festa orgullosa que diu alt, fort i amb colors que rebutgem qualsevol discriminació per raó de sexe o de gènere.

Orgull és el que també sentim per les nostres platges, i aquest estiu toca gaudir-les plenament. Perquè són les nostres, perquè són úniques. Ho són pels seus valors naturals: les dunes, la pineda, l’aigua. I encara que algun tram pateix manca de sorra pels temporals i els efectes del canvi climàtic —per això reclamem aportacions i solucions—, tenim un litoral que està reconegut amb els màxims distintius mediambientals i de qualitat: Bandera Blava, Q de Qualitat, Ecoplayas i certificació Biosphere Sustainable Livestyle.

Vull donar les gràcies a totes les persones que garanteixen l’ampli ventall de serveis i fan que les nostres platges estiguin preparades, equipades i accessibles. A la Policia Municipal i als agents cívics, que vetllaran per la seguretat i la convivència. Als equips de Mobilitat, perquè cada cop més persones optin per anar-hi en transport públic, per fomentar els desplaçaments a peu o en bicicleta i fer que els veïns i veïnes de Gavà disposin d’una zona d’aparcament reservada. Gràcies també a PRESEC, per mantenir netes les platges. Als professionals de salvament i socorrisme, per atendre qualsevol ensurt. Al punt d’informació turística, que guiarà els visitants perquè coneguin tota la ciutat i gaudeixin de l’extensa oferta gastronòmica i comercial que tenen al seu abast.

A més, aquesta temporada presenta una novetat que confirma encara més Gavà com una ciutat amiga de les mascotes: el juliol obrirem la platja per a gossos, un espai degudament delimitat, controlat i dotat de serveis.

Festa Major, platges, i, si parlem de moure’ns, deixeu-me fer-vos un recordatori: és hora de votar al Junts fem barri. És a les vostres mans decidir els projectes que preferiu per millorar l’espai públic. La vostra implicació és imprescindible per fer de Gavà una ciutat cada dia millor.