Festes de Nadal i Reis adaptades a la pandèmia a Gavà
L'arribada dels Reis es podrà veure per internet

Aquest Nadal, el programa festiu queda limitat i s’adequa a les restriccions decretades per les autoritats sanitàries. Tindran així un protagonisme especial propostes a l’aire lliure i en espais controlats per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i evitar grans concentracions de persones.

Una de les conseqüències derivades de la pandèmia és la suspensió dels actes de la Festa Major de Sant Nicasi. No es descarta que, davant d’un canvi en les restriccions, es puguin celebrar alguns dels seus actes tradicionals, dels quals s’informarà puntualment a través dels mitjans i canals de difusió municipals.

Tot i que diferent, aquest Nadal serà igualment il·lusionant. La presència de Ses Majestats els Reis d’Orient està del tot garantida. La situació sanitària impedeix la celebració de la Cavalcada, però tothom podrà veure pel canal YouTube de l’Ajuntament com els Reis arriben a Gavà el 5 de gener a les 17 h i l’alcaldessa els lliura la Clau de la Ciutat. Tot seguit, els Reis Mags faran una passejada en cotxe per diferents barris i carrers de Gavà perquè tots els nens i nenes de Gavà els puguin saludar i donar-los la benvinguda des de casa.

A través de les xarxes municipals, l’Herald ens explicarà com preparar-nos per les Festes i pel moment més màgic de l’any. Serà en cinc capítols que es difondran tots els dilluns del 30 de novembre al 28 de desembre.

El campament reial dóna pas a la instal·lació de bústies màgiques per recollir les cartes als Reis Mags. Una d’elles, al parc de la Torre Lluc, on hi serà del 22 de desembre al 5 de gener, acompanyada del Mussolet de Gavà, que recollirà els xumets dels més petits. A partir del 2 de gener, les bústies màgiques arribaran als barris de Gavà, cada dia en un de diferent.

La clau de la ciutat amb què Ses Majestats accediran a totes les llars de la ciutat s’instal·larà al Museu de Gavà. Serà del 2 al 5 de gener i en la seva visita els infants podran recollir la vareta de llum que il·luminarà el camí dels Reis d’Orient fins a la ciutat.

Aquestes festes no faltaran altres tradicions, com el Pessebre de la plaça Josep Tarradellas; el Tió al parc de la Torre Lluc, en doble sessió el 23 i 24 de desembre; una nova edició d’Els Pastorets Dansen, o els espectacles de l’Aula de Dansa per la Marató.