Festival de Titelles de Gavà 2022
La Rateta Martina i el Ratolí Serafí obren el festival

Aquest cap de setmana, Gavà torna a viure plenament l’ambient de titelles. Des d’aquest divendres, 13 de maig, i fins diumenge, dia 15, la ciutat celebra la 31ª edició del Festival un esdeveniment que es va veure obligat a anul·lar-se al 2020, per la pandèmia, i a celebrar-se a mig gas durant el 2021, degut a les de les restriccions que estaven vigents.

L’alcaldessa, Gemma Badia, assegura que “és una alegria poder recuperar aquest certamen per al qual volem seguir aportant de manera ferma per tal que segueixi sent un referent en els espectacles familiars al territori”. Badia precisa que “després d’aquest període dur de crisi sanitària els petits es mereixen poder gaudir, i els grans veure com somriuen.

El Festival de Titelles està organitzat per l’Ajuntament de Gavà i la Fundació La Xarxa. Jaume Amigó, president de La Xarxa Gavà, s’ha mostrat també molt satisfet de poder tornar a celebrar una edició sense restriccions ja que això “ens permet, amb tot l’esforç, tornar a donar valor a la “I” d’internacional que té el festival, i a la que hem pogut hem portat a companyies d’arreu del món”.

Amigó, en aquest sentit, ho té clar: “L’objectiu, després de dos anys de sequera, és omplir al màxim els carrers i les places de la ciutat, que sigui un cap de setmana de festa total, i per això hem reforçat i prioritzat els espectacles al centre, i l’espai escènic és, de fet, tot el centre de Gavà”.

Més espectacles

Gran part dels espectacles es tornaran a celebrar a espais a l’aire lliure -amb escenaris al Parc de la Torre Lluc, la plaça Major i la plaça de Josep Tarradellas- i es recuperen les instal·lacions interactives i muntatges itinerants que convidaran a la participació i a la festa. L’Espai Maragall i el Casal Municipal de Cultura American Lake acolliran les propostes més teatrals.

El festival amplia l’oferta d’espectacles, tots gratuïts, i el nombre de funcions per arribar al major nombre de públic, especialment el familiar.

Companyies de Bèlgica i d’Itàlia compartiran cartell amb produccions del territori.Perquè en aquesta edició es prioritzen les companyies de km.0, amb l’objectiu de contribuir a revifar el sector, profundament afectat per les circumstàncies derivades de la COVID.

I un dels màxims exponents de l’oferta de proximitat és la companyia local La Roda Produccions, que per primera vegada incorpora titelles gegants en els seus musicals. Serà amb l’obra “El Joan sense por”, que s’estrenarà el matí de diumenge 15 a l’Espai Maragall com un dels espectacles destacats del festival.

Altres propostes rellevants

  •  “Giravolta Titelles” de Galiot Teatre (Catalunya)
  • “Traps” d’Efímer (Catalunya)
  • “Roulettes” de la companyia eLe (Catalunya)
  • “Octtaph” i “Ottfriedt”, dos espectacles itinerants de la companyia Les contes d’Asphaldt (Bèlgica)
  • “Manoviva” de Girovago e Rondella (Itàlia)
  • “Núvol gris, gras i gros”, de Teatre al Detall (Catalunya)
  • “El carruaje de los sueños de Andersen”, de la companyia Ángeles de trapo (Andalusia)
  • “ECO” d’Ymedioteatro (Andalusia)
  • “Camells, camí a l’oasi” de la companyia catalana Xarop de Canya, un espectacle itinerant que clourà el festival.