festival solidari

L’Associació de Veïns Les Colomeres organitza un festival solidari el proper dissabte 18 de març. La intenció és recaptar fons per lluitar contra el càncer, i en concret es donarà tot el recaptat a la secció gavanenca de l’Associació espanyola contra el càncer. Serà un festival d’actuacions musicals i de ball com les de Silvana Dance, la Casa Andalucía de Gavà, o Maite Poveda, que anirà acompanyada de Pedro Rincón y Juanjo Alcaraz.

En el festival també actuaran Dolores Alfonso y Tomás Godino, que són dos cantants aficionats de Gavà i els qui veritablement van voler organitzar d’inici aquest festival. Segons ens ha explicat Isabel Mora, que és la presidenta de l’Associació de Veïns Les Colomeres, Alfonso, que “és vocal de la secció gavanenca de l’Associació espanyola contra el Càncer, volia organitzar junt amb altres cantants aficionats algun tipus de festival solidari en benefici de la seva entitat. Ella, com a persona física, no té la capacitat de sol·licitar espais ni organitzar esdeveniments, així que em va demanar ajuda i jo, amb molt gust, em vaig posar a la seva disposició per ajudar-la i col·laborar amb ella en aquest projecte”.

Per organitzar aquest festival “hem contat amb l’ajuda dels comerços locals, tot el món al qual hem demanat col·laboració s’hi ha apuntat. De fet, es farà un sorteig al final del festival i el que es sortejarà són obsequis cedits pels comerços. El que es recapti en aquest petit sorteig anirà també a l’Associació espanyola contra el càncer, i per tant serà una doble manera d’ajudar a aquesta entitat”.

Els tiquets per aquest festival solidari “els està venent anticipadament la mateixa Associació de veïns Les Colomeres, però també es poden adquirir a la Casa de Andalucía i els ven també la pròpia Dolores Alfonso”.

Aquest és el primer acte solidari que organitzat l’associació veïnal: “Esperem poder col·laborar amb altres entitats que ens truquin perquè Les Colomeres vol col·laborar amb tothom que ho necessiti, no tenim cap inconvenient en prestar la nostra ajuda”. En aquest sentit, en els darrers anys l’associació està sent especialment activa i, “tot i que sembla que només fem festes, la veritat és que no només fem festes, també ajudem molt a tothom que s’acosta a l’entitat. El que passa és que, per poder ajudar a les persones, fa falta que vinguin a demanar-nos ajuda, nosaltres no podem anar porta a porta preguntant”. Mora recorda, en aquesta línia, que “l’associació està oberta totes les tardes de 5 a 8 i disposats a ajudar a qui calgui, tant si són veïns del barri com si no”.

Respecte a l’associacionisme del barri, Mora destaca que “el barri està viu”, però llença una advertència: “En els cinc anys que porto a l’entitat sí que he notat que la gent viu més cap endins, són més individualistes i no s’ajunten tant per fer coses, costa molt arrencar a la gent de casa per tal que col·laborin en diferents temes. La gent és molt reticent a sortir”.

El festival solidari que organitzat l’Associació de veïns Les Colomeres tindrà lloc el dissabte 18 de març, a partir de les 17:00 hores, al Casal Municipal de Cultura American Lake. El preu de les entrades és de 5 euros