Un moment de la reunió de la Junta
Un moment de la reunió de la Junta

Els fets delictius a Gavà han disminuït un 10% en els darrers 12 mesos. És una de les principals dades extretes de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar ahir i que va presidir l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

Segons va manifestar Sánchez a l’acabament de la reunió, “la dinàmica continua sent positiva ja que en aquest darrer any s’ha viscut una disminució dels fets delictius, sobretot els que tenen atempten contra el patrimoni”. L’alcaldessa ha assegurat que aquestes són “unes bones dades que ens situen per sota de la mitjana de fets delictius a Catalunya en municipis amb un nombre d’habitants similar”.

Segons les dades a les que fa referència l’alcaldessa, els delictes contra el patrimoni registrats entre octubre de 2016 i setembre de 2017 han estat 2.247, un 11,2% menys que al període anterior. La disminució més destacada es registra, principalment, en els furts i robatoris a l’interior de vehicles i en els robatoris a domicilis, “unes tipologies que han disminuït de manera molt considerable sobretot a la zona de Gavà Mar, cosa que fa pensar que el dispositiu de mobilitat que vam posar en marxa a l’estiu ha afavorit un major control policial i una dissuasió dels delictes”, destaca Sánchez. També han registrat una davallada els robatoris amb força a establiments, i els robatoris amb força a empreses, amb un 29,6% i un 20,5% menys respectivament.

Altres fets delictius que han disminuït considerablement han estat els delictes contra la salut pública, que han passat de 12 a 5, és a dir, un 58,3% menys, així com els delictes contra les persones que han baixat un 5,3% en passar de 226 a 214.

Raquel Sánchez ha traslladat als responsables de les forces de seguretat els objectius i propostes prioritàries en matèria de seguretat i convivència de cara als pròxims mesos: “Cal continuar amb els dispositius ordinaris quant a ocupació d’habitatges, amenaça jihadista, i els que tenen a veure amb els delictes contra la salut pública, el tràfic de drogues o les plantacions de marihuana”.

L’alcaldessa ha demanat a les forces policials que incrementin les accions socioeducatives adreçades als joves quant a consum d’estupefaents, internet segura i també pel que fa a violència masclista: “Cal insistir en la coeducació de cara a evitar assetjaments i conductes masclistes perquè veiem amb preocupació que, a escala general, entre els joves s’incrementa el nivell de tolerància o d’agressivitat en aquesta matèria, moltes vegades és de manera molt subtil però de cap manera ho podem deixar passar”.

Fent referència a l’actual moment polític i social, ha donat la instrucció de reforçar la col·laboració per preservar la bona convivència i lluitar contra els actes vandàlics: “A la ciutat s’han viscut diferents concentracions, manifestacions, i s’ha produït algun incident menor, però és molt important mantenir el to pacífic d’aquestes mobilitzacions i cal que continuï la cooperació, sobretot entre Mossos d’Esquadra i Policia Municipal, per evitar actes vandàlics com els que s’han produït aquesta setmana contra les banderes institucionals de l’Ajuntament”.

La Junta Local de Seguretat aplega els responsables de les forces de seguretat que operen al municipi, és a dir, Policia Municipal, Mossos d’esquadra, Policia Nacional y Guàrdia Civil.