tast-tomaquets-250716

 tast-tomaquets-250716La fira es va fer divendres ala tarda i tot el dissabte

Gran ambient al III Tast de Tomàquets

L’activitat, organitzada per l’Agrobotiga Roig Pañella i l’Agrupació de Restauradors, es va fer divendres, tot i la pluja, i tot  el dissabte a la plaça Major

La plaça Major de Gavà va acollir aquest divendres i dissabte la III edició del Tast de Tomàquets, una idea que aquests productors ecològics van impulsar fa dos anys aprofitant l’excel·lent collita que van obtenir. L’activitat, que va tenir força èxit, va consistir en muntar unes parades oferint la possibilitat als vianants de tastar algunes de les 12 varietat de tomàquets que es conreen al nostre terme municipal. Segons Antoni Roig, gerent de l’Agrobotiga Roig Pañella, “cal destacar, sobretot les 5 o 6 variants de tomàquets cherry, i unes altres de molt grosses, tipus basbastro, que poden arribar a pesar i quilo i mig. També es van poder assaborir els tomàquets de sempre de manera gratuïta”.

 

El que no va ser gratuït van ser les tapes que esdevenien la gran novetat de la present edició amb 8 platets diferents elaborats per restaurants de la ciutat que es van poder tastar acompanyants de beguda per un preu de 10 euro.

 

Roig Pañella cultiva actualment 15.000 tomàquets que tracta amb el mínim de productes químics per tal de protegir el medi ambient i obtenir fruits de gran qualitat. Roig explica que “els planters creixen de la manera més natural possible i això es nota en el gust” i puntualitza que “no sempre els exemplars més macos són els més bons perquè sovint són els més tractats amb químics”.

 

La fira es va fer aquest divendres, de 16 a 23 hores i dissabte de 9 a 23 hores. Durant els dos dies també es van poder comprar tomàquets a preus ben populars.

PUBLICITAT