sardanes
Aquesta és la Cobla Vila d’Olesa, que se'n farà càrrec d'interpretar les sardanes

Flama i Caliu de Sardana i l’Ajuntament de Gavà han programat una audició de sardanes a l’Espai Maragall a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa. El president de l’entitat, Lluís Pedret, ens ha explicat que “aquesta és la segona audició de sardanes que fem després de l’esclat de la pandèmia, la primera va ser al mes de novembre, i probablement n’hi haurà una tercera per la Festa Major de Sant Pere”.

Pedret va demanar a l’Ajuntament poder fer aquestes audicions ja que, “com que no podem ballar-les a causa de les restriccions per la pandèmia, al menys volíem fer alguna cosa per tal que la població pogués sentir la música de les sardanes”.

La Cobla Vila d’Olesa “és una de les habituals que tenim concertades cada any, de fet és la que ens venia cada any quan celebràvem l’aniversari que, per la pandèmia, ni l’any passat ni aquest hem pogut celebrar”. També és aquesta, per cert, la cobla que va estrenar la sardana que dóna nom a l’entitat, “Gavà, flama i caliu de sardana”.

L’audició de sardanes té un format diferent de quan s’interpreten per ser ballades: “Quan ballem fem habitualment 9 sardanes, però en una audició es fan més, segurament sonaran 11 ó 12, i entre elles he demanat que facin una amb un sol de flabiol, que queden molt boniques d’aquesta manera”.

Pedret espera que vingui més gent que en l’audició del novembre, “on només hi van assistir unes 50 persones i feia pena veure el teatre tan buit”. El president de Flama i Caliu entén la situació que travessem, tot i que també es mostra optimista: “Ara ja hi ha més gent vacunada que al novembre, que no hi havia ningú. Llavors hi havia més por que ara, i tenint en compte que la gent que ve a veure sardanes és majoritàriament gent gran, que probablement ja estarà vacunada, espero que en aquesta ocasió vinguin més persones”.

sardanes
Una de les darreres ballades de sardanes de Flama i Caliu abans de l’esclat de la pandèmia (Foto: Facebook Flama i Caliu)

Respecte a tornar a fer ballades, Pedret no és tan optimista, però: “Crec que encara trigarà temps a arribar això, però no depèn de nosaltres, perquè nosaltres encara ens podríem atrevir però el ProciCat és qui mana en aquest tema, i hem de procurar estar atents a les seves indicacions. Si passa serà cap a la tardor, tot i que de moment aquest any amb l’Ajuntament hem decidit de moment no programar-ne cap”.

L’audició tindrà lloc el proper dissabte, 15 de maig, a partir de les 18:00 hores, a l’Espai Maragall. L’esdeveniment respectarà les preceptives mesures anti-Covid, entre elles la restricció de l’aforament i l’ús obligatori de mascaretes. L’activitat és gratuïta però, precisament degut al control d’aforament, s’ha de reservar entrada prèviament.

Escolta l’entrevista sencera a Ràdio Gavà