Gavà rebrà La Flama del Canigó
La flama es va a buscar el dia 22 al cim del canigó

Gavà rebrà la Flama del Canigó i viurà intensament aquest Sant Joan amb música i festa a diversos barris de la ciutat. De la seva banda, i com ja és tradició d’es d’uns anys ençà, diverses entitats locals, han treballat en l’organització dels actes que començaran, a les 20.30 hores, a la confluència de la Rambla amb la carretera de Santa Creu de Calafell. En aquest punt, la Flama encesa la nit anterior al cim del Canigó, iniciarà el recorregut per la ciutat. La Flama pujarà Rambla amunt fins a la plaça de Josep Tarradellas on, entre les 20.45 hores i les 21 hores, serà rebuda oficialment i es pronunciaran els parlaments. Des d’allà es farà tot un recorregut per la zona de vianants amb una aturada a la plaça de la Pagesia, per fer algunes actuacions, i tot seguit es continuarà  fins la plaça de Jaume Balmes on s’encendrà la foguera de Sant Joan i les entitats participants faran més exhibicions.

La Flama del Canigó per a tots

La organització explica que “amb l’afany d’implicar més entitats, i sobretot més persones, es donarà la possibilitat a les associacions de veïns que vinguin a buscar una flameta del fanal per encendre els petards de la seva revetlla”. La idea, segons precisen, “és fer arribar la Flama de Sant Joan a tots els racons de Gavà i incrementar la presència de gent al voltant de la foguera”. L’encesa anirà a càrrec de la Cia. General del Foc amb diverses metxes.

La festa seguirà amb una sopar de carmanyola. Durant la vetllada, on hi haurà servei de bar,  els assistents podran ballar al ritme de la música en directe i després amb una sessió de DJ fins ben entrada la matinada.

A l’activitat hi participen diverses entitats locals. Tres d’elles com a organitzadores (l’UME, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Cultural de Gavà) i la resta com a col·laboradors (Companyia General del Foc, Sonaquetomba, Ateneu Popular la Màquia, Club d’Atletisme Gavà, Esbart Brugués, la Mata de Jonc, Amics del Museu,  els Castellers de Gavà, l’ANC i els Gegants i gegantons)