FIBRAS-100414

FIBRAS-100414L’alcaldessa s’interessa per la feina dels joves contractats a Fibra y Sistemas S.L. de Gavà.

Set joves de Gavà troben una feina a través del programa Joves per l’Ocupació

El programa, a més d’afavorir la inserció laboral del 35% dels participants,  també ha permès que 10 dels 20 joves alumnes hagin obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria

El programa Joves per l’Ocupació de 2012, que ha conclòs aquest mes de març, ha permès que 7 joves de Gavà entre 16 i 25 anys hagin trobat una feina en empreses del sector de les comunicacions, un 35% dels participants.


Les empreses contractants són Fibra y Sistemas S.L. de Gavà, dedicada a la instal·lació de xarxes de telecomunicacions, especialment de fibra òptica, que ha fet 5 contractacions, i Catalana de Fibra Òptica de Cornellà, que n’ha fet 2. Tal i com s’estableix en el programa, els contractes tenen una durada de sis mesos.

 

Durant aquesta passada edició, han pres part al programa 20 joves gavanencs que han rebut accions d’orientació, tutorització i seguiment individual a banda d’impartir un curs d’instal·lador/a de fibra òptica de 350 hores i estudis per finalitzar l’educació Secundària Obligatòria. Quant a aquesta darrera formació, un total de 10 joves han obtingut el títol de l’ESO, cosa que representa el 50% de l’alumnat.

 

Aquests percentatges de contractació i obtenció de la titulació en educació secundària demostra, segons ha precisat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, en el decurs d’una visita aquest dimecres a l’empresa Fibra y Sistemas S.L., “l’èxit d’aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i gestionada pel Centre de Suport a l’Empresa de l’Ajuntament de Gavà.  Crec que s’ha complert l’objectiu, que no era altre que facilitar la inserció laboral i fomentar el retorn al sistema educatius del jovent de la ciutat”.

 

Per Ignasi Rius, que és el director d’operacions de Fibra y Sistemas S.L., “aquesta ha estat una experiència boníssima. Tots els projectes de col·laboració amb l’ajuntament ha anat molt bé, i per això, en el futur, la intenció és seguir en aquesta mateixa línia”. L’Alcaldessa, Raquel Sánchez, també ha destacat “que aquesta és una prova evident que quan les administracions posem els nostres esforços en polítiques actives d’ocupació els resultats són positius, tant per les empreses del territori, com pels treballadors”.


A finals de 2013 va començar una nova edició del programa Joves per l’Ocupació. Arran de la dinàmica del sector de les telecomunicacions, les empreses del qual estan incorporant instal·ladors a les seves plantilles, el programa incorpora un curs d’instal·lador/a de fibra òptica que donarà inici en breu.

 

El programa Joves per l’Ocupació actualment en marxa inclou quatre actuacions: Formació obligatòria de 300 hores en l’especialitat d’instal·lador/a en sistemes de telecomunicacions i fibra òptica; matriculació a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) per obtenir el graduat de l’ESO; possibilitat d’un contracte de treball de 6 mesos a una empresa, amb el salari que estableixi el conveni del sector, i orientació i acompanyament durant tot el programa. També s’inclou un incentiu a la participació que rebran els i les joves. Es tracta d’un ajut de 150 euros que percebran durant els quatre mesos que dura la formació obligatòria.

 

Des de l’Ajuntament de Gavà es contacta amb les empreses on aquests joves podran treballar, si bé aquelles que coneixen el projecte també poden oferir-se directament al Centre de Suport a l’Empresa. Les empreses poden rebre una subvenció per a la contractació equivalent al Salari Mínim Interprofessional.