food trucks
Els food trucks arriben a Gavà

Just al costat del Centre de Serveis de Gavà Mar s’ubica aquest estiu i fins el 14 d’octubre el Van Van Mar. L’espai neix com una extensió del Van Van Var de Barcelona, que és una aposta clarament orientada a la cuina de carrer, els food trucks, el vermut i les tapes. La particularitat de la proposta és que cada setmana porten un food truck diferent, i tot el cap de setmana es pot gaudir de Djs en directe.

Núria Aguado, encarregada del Van Van Mar, ens ha explicat que “davant l’èxit del nostre bar que tenim a Poblenou vam decidir obrir la proposta a un lloc tan maco com aquest on els food trucks poguessin venir, ja que el bar és molt petit i allà no les podem portar”.

Aguado fa una precisió molt important en relació a l’oferta gastronòmica del Van Van Var: “El que oferim és street food, cuina de carrer, i això no té res a veure amb fast food, no és menjar de poca qualitat, més aviat el contrari, els food trucks que portem van més enllà del hot dog amb patates fregides i tenen sempre un tret innovador treballant una proposta amb cara i ulls i de qualitat”.

És una precisió cabdal, tenint en compte que el menjar d’aquests food trucks és d’una qualitat que pot sorprendre a més d’un: “Trobo que la societat espanyola no està educada en aquest concepte del street food, tothom es pensa que un food truck és fast food i en realitat no té res a veure, de fet la gent una vegada ho prova s’adonen que és un producte de qualitat i tornen per repetir”.

El food truck que està instal·lat aquesta setmana al Van Van Var és el del restaurant barceloní La Porca. El seu encarregat, Rubén León, coincideix en que “la imatge típica és la d’anar a una festa major, trobar una furgoneta i allà fan fregits, frankfurts i hamburgueses, que està molt bé però està més relacionat amb un producte congelat mentre que el que fem nosaltres no té res a veure perquè es un producte de qualitat, cuidat, i amb receptes que sorprenguin al consumidor”.