Les Aules de Formació d’Adults de Gavà es convertiran en un Centre de Formació

La Generalitat ha aprovat la conversió de les Aules de Formació d’Adults, AFA l’Eramprunyà, en un centre de formació d’adults. Això significarà incrementar l’oferta formativa, adreçada especialment a l’obtenció del graduat d’educació secundària i a l’accés a cicles formatius

El centre gavanenc  disposarà així d’una oferta educativa integrada i completa adaptada a les necessitats dels gavanencs i les gavanenques. L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha celebrat una notícia “que respon a allò que fa temps que reivindiquem, una oferta formativa on les persones adultes puguin accedir a títol oficials”. Balsera ha recordat l’aposta del govern municipal per fer possible aquesta escola d’adults: “Vam traslladar les aules del col·legi l’Eramprunyà a la nova Casa de les Famílies, habilitant la primera planta de l’edifici, per tal d’ampliar la seva superfície i facilitar l’ampliació de l’oferta”.

 

Balsera reivindica ara que la Generalitat concreti la data en què es posarà en marxa el nou centre. “Ara que ja s’han calificat les nostres aules com a centre de formacio d’adults demanem que el nou curs ja sigui una realitat, amb les dotacions de professorat pertinents”.

 

Els centres d’educació d’adults i les aules d’educació d’adults permeten formar les persones al llarg de la seva vida per tal que puguin actualitzar, completar i ampliar els seus coneixements, tant des del punt de vista personal com professional.

 

A l’actualitat, l’AFA l’Eramprunyà imparteix ensenyaments inicials i bàsics en llengua catalana i castellana; competències en tecnologies de la informació en nivell inicial, 1 i 2; formació bàsica en els cicles de formació instrumental inicial, 1, 2 i 3; i preparació per a les proves d’accés a determinats cicles formatius de grau superior.