professional

Al voltant de 500 persones han començat el curs a la formació professional aquest dimarts 12 de setembre a Gavà i, a aquestes, se sumaran aviat els i les estudiants que es matriculin per fer les classes en línia a partir del 18 de setembre. La plataforma MetaFP és una de les novetats que presenta enguany el curs al Centre d’Estudis de Formació Professional Núria, juntament amb altres canvis a destacar. Sergi Escandell, director del centre, destaca que “el principal canvi que tenim és organitzatiu: els primers cursos enguany són de matí, i a la tarda hi ha tots els de segon. Això ho hem fet per compaginar millor les pràctiques amb el món empresarial. També comencem la formació en línia en diferents cicles, amb una plataforma en col·laboració amb altres centres, ja que hi ha molta demanda”.

Els professors i professores de l’escola Núria han tingut una mica més de temps per preparar el curs que els seus companys de l’educació infantil, primària i secundària. La professora d’Administració i Finances, Sílvia Vesga, explica que “el que intentem és tenir programades totes les classes que fem segons els diferents mòduls que cadascun de nosaltres tenim. Intentem que quedi clar el que els alumnes han de fer, l’aulari on han de ser, que tinguin tot el material que necessiten… i sobretot aquesta primera setmana és de coneixement mutu, que sàpiguen com fem nosaltres les coses perquè puguin estar, en el més curt termini de temps, amb nosaltres a ple rendiment”.

professional

Des de la direcció de l’escola Núria asseguren que, avui dia, la formació professional és de qualitat i proporciona a l’alumnat uns coneixements, habilitats i tècniques que són molt necessàries per al model productiu del país. Escandell diu que “Ara fa uns anys que ha anat augmentant la demanda de formació professional, de fet les ràtios venen incrementades per defecte des del Departament d’Educació. La gent, quan obté el títol d’un grau mitjà o superior, s’incorpora al món laboral de manera prou immediata, i per això també creiem que aquest tipus de formació s’està guanyant bona fama i que hi ha més alumnes que opten per aquesta opció”.

És el cas de la Verónica Torronteras, que ha estat estudiant al centre durant dos anys: “vaig fer un grau mitjà de Gestió Administrativa i ara m’he llançat al superior perquè, la veritat és que vaig estar molt bé, he vist que estic capacitada de sobres per continuar estudiant i m’he animat a fer Administració i Direcció d’Empreses. Estic contenta, amb ganes, animada i també amb nervis, perquè és el primer dia”. A la mateixa classe que la Verónica va el David Hernández, que també va fer abans un grau mitjà i que creu que “la formació professional està més directament orientada al treball, és més especialitzada, i per això la vaig preferir”.

Després del primer dia de presentacions i inici de curs, al CEFP Núria ja comencen les classes amb normalitat en 12 titulacions, entre els cicles formatius de grau mitjà i superior i formacions complementàries. Dels 500 estudiants que tenen en modalitat presencial, 270 són nous, i cada any el centre renova la meitat de l’alumnat. Una prova de l’èxit que té actualment la formació professional.