RAQUEL-SÁNCHEZ-300914

RAQUEL-SÁNCHEZ-300914L’alcaldessa de Gavà durant la seva intervenció al Fòrum.

6è aniversari del Fòrum Empresarial del Llobregat

A l’acte, celebrat aquest dilluns a l’Hospitalet, es va presentar el llibre “L’Hospitalet i Baix Llobregat: Una història empresarial” de Francesc Cabana

El Fòrum Empresarial del Llobregat, coincidint amb el seu sisè aniversari, ha presentat el llibre “L’Hospitalet i Baix Llobregat: Una història empresarial”, que posa en valor la tasca de les empreses del territori, i que relata el desenvolupament d’una de les zones industrials més importants de Catalunya.

 

L’assaig és obra de Francesc Cabana i Valcells, historiador econòmic de reconegut prestigi, i ha comptat amb la col·laboració d’un important número d’empreses i entitats. Per a Cabana “la nostra comarca compta amb un tret característic que ha propiciat el desenvolupament industrial d’aquest territori. Aquesta cultura d’emprenedoria està molt arrelada i si un altre territori vol seguir-lo tardarà molts anys”.

 

A l’acte hi assistiren personalitats polítiques, socials i econòmiques com és el cas del Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, qui va destacar les diferents virtuts del Baix Llobregat i la seva identitat.

De la seva banda, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va explicar que “el llibre fa una radiografia d’un territori que, tot i patir dificultats, sempre ha sabut adaptar-se a les necessitats i veure on eren les possibilitats de desenvolupament econòmic del país erigint-se com a motor industrial de Catalunya”.

 

El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va dir que “la síntesi del que avui és Catalunya gira al voltant del Baix Llobregat”, mentre que, el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, va assegurar que “aquesta comarca té una riquesa logística, industrial i de preservació entorn natural encomiable, i ara a mes també potencia el turisme. És una comarca dinàmica que precisa de la continuació d’un òrgan que la governi”.

 

El llibre ja es troba a la venda i es pot adquirir a la mateixa seu del Fòrum Empresarial del Llobregat a un preu de 78 euros.