Félix Casado
Exposició fotogràfica de Félix Casado del Gavà dels anys 60

La seu de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) acull una exposició fotogràfica de Félix Casado que retrata el Gavà dels anys 60 del segle passat. Casado, tal i com ens explica l’integrant de la UME Josep Maria Comas, “va ser el pare d’uns dels socis fundadors de la UME que, un dia fent neteja a casa, es van trobar tot un calaix de negatius i, com que són socis de la UME i aquí tenim un arxiu històric, vam decidir fa quatre anys començar a positivar aquests negatius”.

Casado, ens recorda Comas, va ser “un membre molt destacat de la societat civil gavanenca de l’època, i per exemple va ser un dels fundadors de l’Agrupació Fotogràfica de Gavà i també va ser cronista del diari El Bruguers”. En aquests negatius, a banda de motius familiars que es van descartar per l’exposició, “ens va sorprendre trobar també moltes fotografies d’història de Gavà, de records, i de moments puntuals com ara aiguats”.

La mostra consta de gairebé una quarantena d’imatges, totes en blanc i negre i “amb un format engrandit per tal que sigui més visual”. Comas creu que és una col·lecció “molt interessant” perquè “la majoria d’imatges són racons o cases de Gavà que avui dia ni les tenim nio molts de nosaltres les hem conegut”. Per exemple, arran de la seva tasca al diari El Bruguers, Casado “fotografiava moltes processons o jures de bandera quan aquí a Gavà hi havia la caserna militar”.

Els membres de la UME han tingut força dificultats per datar aquestes imatges: “Hem vist que són entre el 1958 i el 1964 aproximadament, però com que no estàvem segurs hem preferit utilitzar pel nom de l’exposició un títol genèric referit als anys 60”.

En el procés de positivat de les imatges la UME no ha fet cap retoc ni cap modificació, el que es veurà és exactament el que Casado va fotografiar. Félix Casado va néixer l’any 1924 i va morir el 1971. Aquesta exposició fotogràfica seva es va inaugurar el passat 11 de febrer i es pot visitar a la seu de la UME fins el proper 29 d’abril en l’horari propi d’atenció al públic de l’entitat, és a dir, dimecres i divendres de 19:00 hores a 21:00 hores.