Benet Solina
“Fotosíntesi”: Benet Solina exposa al Carmeta’s Café

El fotògraf gavanenc Benet Solina exposa des de l’1 de juliol al Carmeta’s Café “Fotosíntesi”. Es tracta d’una col·lecció de 18 fotografies on Solina ha volgut plasmar “la petjada de l’home però sense l’home, són estructures i objectes creats per la mà de l’home però a les fotografies no hi surt cap ésser humà, només apareix el rastre d’allà per on ha passat, per això hi ha edificis o ples de llums”.

El títol de l’exposició, “Fotosíntesi”, té a veure amb la intenció de Solina “d’anar despullant les imatges explorant l’essència del llenguatge fotogràfic fins arribar a allò que en diuen el minimalisme poètic, portant-les a la seva essència”. Per aquest motiu, i com que l’objectiu és la senzillesa, les fotografies són totes en blanc i negre i a més “en format quadrat, que és un format que condiciona molt a l’hora d’enquadrar una fotografia però també condiciona al que veu la fotografia ja que atrapa i no deixa que t’escapis per la dreta o per l’esquerra, que és el que passa en el format apaïsat”.

La selecció de fotografies ha tingut en compte l’espai físic on anaven a ser exposades: “Abans de triar les imatges vam mirar quines parets hi havia i com quedarien agrupades. Una fotografia ha de tenir un sentit quan es posa al costat d’altra, i les parets han estat clau en aquesta organització”.

Benet Solina

El programador de l’espai expositiu de Carmeta’s Café, Henry Sorribas, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta exposició de Solina, entre altres motius perquè “és la primera d’autor que podem fer, fins ara només havíem fet exposicions col·lectives perquè no teníem oportunitat d’exposar a un autor. De fet, en principi la finalitat d’aquest espai seria més la de donar valor a l’autor, tot i que dona més treball però el resultat és més visual”.

Carmeta’s Café va obrir fa un parell d’anys i l’Agrupació Fotogràfica Gavà, que és qui gestiona l’espai expositiu a través de Sorribas, es va posar en contacte amb les seves propietàries per proposar aquest maridatge entre cafè i fotografia: “És veritat que ens van donar el vistiplau gairebé quan van obrir, però ha estat un procés lent perquè elles tenien el seu dissenyador d’interiors i al final portem aproximadament un any exposant allà”.

Feia temps que l’Agrupació buscava un espai per exposar ja que, “tot i que tenim l’American Lake, és un espai una mica exclusiu on has d’anar expressament i tampoc és un lloc de pas, així que buscàvem un lloc cèntric, obert al públic i proper a la seu de l’Agrupació i havíem pensat en un bar, que és un maridatge que es fa a molts llocs encara que potser aquí a Gavà no estem molt acostumats”.

“Fotosíntesi” estarà exposada en principi fins a mitjans del mes de setembre, tot i que no hi ha cap data de sortida establerta.

Benet Solina